-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Saukkojen talviriehassa Saukonkylässä 50 osallistujaa

Saukonkylä on Alajärvellä sijaitseva pieni kylä, josta nimensä mukaisesti on moni Saukon sukuun kuuluva nuorukainen ponnistanut maailmalle. Kerran vuodessa järjestettävä serkkutapaaminen kokoaa sukulaiset ympäri Suomen hauskaan ajanviettoon Saukonkylässä. Yhteinen aika on perheille mittaamattoman arvokasta – Serkut perheineen pääsevät vaihtamaan kuulumisiaan ja pikkuserkut pääsevät tutustumaan toisiinsa. 

Tänä vuonna tapahtuman suunnittelusta vastasivat serkukset Pasi Rantala ja Antti Linnanmäki. Paikalle saatiin noin 50 osallistujaa. Elisa Mariia Latif (os. Saukko) saapui kuusihenkisen perheensä kanssa viettämään talviriehaa Ylöjärveltä asti. Mukana tapahtumassa oli myös karvaisia kavereita ainakin neljän hännän verran. Juhani Saukon omistama jyrkkä mäkipelto sai kyytiä, kun talvirieha avattiin. Mäkeä laskettiin niin pulkalla ja rattikelkalla kuin lumilaudallakin. Hissinä toimi moottorikelkka perässään reki, jonne mahtui ainakin 10 pientä laskijaa.

mäki37
Pasi Rantala kyydittämässä laskijoita mäelle.
Kuvassa Ylöjärveltä asti Saukonkylään matkannut Jasmin Latif.
Kuvassa Ylöjärveltä asti Saukonkylään matkannut Jasmin Latif.
mäki3
Mäenlaskusta nauttivat niin aikuiset kuin lapsetkin. Kuvassa Matteus Saukko poikansa Eliamin kanssa.

Mönkijöille oli kovasti käyttöä paksussa lumessa ja metsäreiteillä. Metsään oli pystytetty puolijoukkueteltta, jossa rohkeimmat lupasivat viettää seuraavan yön. Päivä ja jännittävä yö teltassa läheisten kanssa oli ikimuistoinen kokemus ja leikin ohessa voitiin oppia erätaitoja, joita miehet ovat oppineet vanhemmiltaan ja saivat opettaa niitä nyt omille lapsilleen.

MAINOS
Antti Linnanmäki (vas.) ja Pasi Rantala ovat olleet läheisiä pikkupojasta saakka. Heistä on hienoa saada suku koottua yhteen mukavan tekemisen pariin ja saada pikkuserkut ystävystymään.
Antti Linnanmäki (vas.) ja Pasi Rantala ovat olleet läheisiä pikkupojasta saakka. Heistä on hienoa kokoontua sukulaisten kanssa yhteen mukavan tekemisen pariin ja saada pikkuserkut ystävystymään.
Makkara maistuu mäenlaskijoille! Kuvassa alajärveläinen Justiina Peltoniemi.
Koiraystäviä ei sovi unohtaa! Kuvassa Nelli-koira ja Ella Salonen Alavudelta.
Koiraystäviä ei sovi unohtaa! Kuvassa Nelli-koira ja Ella Salonen Alavudelta.

Linnanmäki ja Rantala kertovat, että tarkoituksena on saada talviriehasta perinne joka hiihtolomaksi. Vastalauseita ajatukselle ei varmasti ole, nimittäin kylmästä ja märästä huolimatta kaikilla taisi olla koko hiihtoloman paras päivä. Tellervo Saukko kävi välillä kutsumassa lapsenlapsiaan naapuriin pannukakulle. Hänen ja porukan nuorimman välillä olikin ikäeroa miltei 60 vuotta.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät