Vimpelin Vapari sisustuksessa ajan hermolla

Vimpelin Vapari on tuttu liike monelle vimpeliläiselle. Jo 33 vuoden ajan se on tarjonnut ajanmukaisia sisustustarvikkeita omaa tai toisen asuntoa ehostaville, reippaalla asiakaspalveluhengellä.

Jari Salmi Vimpelin Vaparista kertoo, että liiketoiminta aloitettiin vuonna 1983. Samana vuonna jäi taakse Pietarsaari ja kotikunnaksi kirjattiin Vimpeli.

MAINOS

Jari Salmi on lattia- ja seinäpäällysteisiin erikoistuneella sisustusliikkeellään jatkanut vanhempiensa Tenho ja Satu Salmen jalanjäljissä.

– Isä oli Osuuskaupan myymäläpäällikkönä, kunnes hän kädentaitoisena innostui remonttihommista, Jari kertoo.

Tenho Salmi on urakoinut muun muassa Vimpelin paloaseman ja Vimpelin liikuntahallin pintatöitä.

Sittemmin Tenho jättäytyi liiketoiminnasta sivuun, ja toimintaa jatkettiin vielä jonkin aikaa Satu Salmen kanssa. Tuolloin Vimpelin Vaparilla oli toinenkin liiketila Alajärvellä, nykyisen Kahvila Toivon tiloissa. Alajärven liike tunnettiin nimellä Väri-Vapari.

Remontti-ala kulkenee suvussa, sillä myös Jarin veli Joni Salmi on juuri valmistunut pintakäsittely-linjalta ja tekee pintaremontteja sisällä ja ulkona.

Nykyisiä ja tulevia trendejä

Nykyisissä tiloissa Isokankaantien risteyksessä, Vimpelin Vapari on toiminut vuodesta 1988 asti. Reilun kolmenkymmenen vuoden aikana toiminta on pysynyt suhteellisen samanlaisena, mutta Jari kertoo havainneensa joitakin muutoksia sisustusalalla.

– Tapetti-valikoima on monipuolistunut aikojen saatossa, hän kertoo. Nykypäivän trendejä on käyttää vaaleita sävyjä ja tehdä yksi teho-seinä.

Väri-muoti elää jatkuvasti. Salmi kertoo, että juuri tällä hetkellä erityisesti maanläheiset ja harmaan eri sävyt ovat nostamassa päätään.

Yleisiä remonttikohteita ovat myös vanhat paneelikatot. Näihin saa helposti uutta virtaa maalaamalla ne valkoiseksi.

Laattojen suhteen kerrotaan, että laattojen koko on suurentunut. Aiemmin käytettiin tavanomaista 15 x 15 senttimetrin laattoja, kun nykyisin hankitaan suurempia ja leveämpiä, 25 x 40 senttimetrin laattoja.

– Boordilaatat ovat jääneet pois, ja niiden tilalle on tullut mosaiikkilaatat.
Lattianpäällysteiden puolella laminaatti pitää hyvin pintansa kestävänä materiaalina. Mutta myös uusia tuotteita tälle saralle on ilmaantunut.

Jari Salmi esitteli liikkeen uutuuksia, vinyyli- ja vinyylikorkkipäällysteitä.

Vinyyli-päällyste on pehmeämpi ja lämpimämpi kuin laminaatti, ja se kestää laminaattia paremmin kosteutta. Vinyylikorkki-päällyste sisältää vinyylin lisäksi myös puristekorkkikerroksen, ja tekee siitä vielä hiukan enemmän lämpöä eristävän.
– Molemmat päällysteet ovat helppoja asentaa, kertoo Salmi.

Vimpelin Vaparissa työskentelee tällä hetkellä Jari Salmi ja Sirpa Sillanpää. Salmi toteaa, että työ on hänelle antoisaa. Työssä saa palvella, eikä kahta samanlaista päivää ole.

Palvelualttiuttaan Jari Salmi hyödyntää liikkeessä antamalla myös hyödyllisiä remontti-vinkkejä niitä tarvitseville.

Joona Rannisto

MAINOS
Exit mobile version