Idän ja lännen tiet – Kohtaavatko ne koskaan?

14
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Nuorisoseuralla lauantaina 9. huhtikuuta esitettävä ”Idän ja lännen tiet” tarjoaa hykerryttävää huumoria ja hätkähdyttäviä näkökulmia Suomeen ja suomalaisuuteen.

Alajärveläissyntyisen käsikirjoittaja-ohjaaja Juhani Joensuun luotsaaman esityksen rooleissa nähdään Henry Räsänen. Kahdesta näytöksestä koostuva, väliaikoineen puolentoista tunnin mittainen esitys alkaa klo 18, ja liput siihen on maksavat 15/12 euroa. Tilaisuuden järjestelyissä on mukana myös Järvi-Pohjanmaan kulttuuripalvelut.

MAINOS

Ensimmäinen näytös kertoo Heikistä, lannistumattomasta itäsuomalaisesta työnhakijasta, jonka neljästoista työnhakukurssi on juuri alkamassa.

Aiemmilla kursseilla on tapahtunut yhtä sun toista, eikä tälläkään kerralla ole odotettavissa sen leppoisampaa meininkiä, sillä koolla on karenssin uhalla paikalle pakotettu, yläkouluikäisten tavoin kepposteleva monenkirjava miesjoukko.

Toinen näytös antaa suunvuoron järvipohjalaiselle kirjastoautonkuljettaja Hyrynsalmelle, joka aikoo kostaa savolaisille kaskenpolttajille vuosisataisen katkeruuden puhtaan pohjanmaan murteen menettämisestä.

Sekaidentiteetistään suivaantunut savolaiskiilan mies aloittaa kostoretkensä kohti itää, lopullisena päämääränään valloittaa ja pohjalaistaa koko Suomi. Matkan varrelle pystytetään ”pohojalaasuuren” tarkastuspisteitä, ”Chekpoint Ilikkoja”, ja lopulta saavutaan savolaisuuden ytimeen Kuopion torille…

Outokumpulainen kulttuurituottaja ja näyttämötaiteilija Henry Räsänen (41) on tehnyt kiertueteatteria eri muodoissaan vuodesta 1996. Tiivis yhteistyö Pieksämäellä asuvan Juhani Joensuun (60) kanssa on synnyttänyt useita monologiesityksiä. Myös ”Idän ja lännen tiet” perustuu parivaljakon yhdessä tuottamaan tekstiin.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa