0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kestopigmentointi on huoleton vaihtoehto aktiiviseen elämään

Onko aamut kiireisiä, vapaa-aika vauhdikasta tai ikänäkö painaa ja siksi siistin meikin tekeminen on työlästä?

Kestopigmentointi tarjoaa kestävän ja helpon ratkaisun monelle, joille kauniiden kulmien, silmänrajauksen tai siistin huulimeikin tekeminen on jokapäiväistä puuhaa.

MAINOS

– Kyseessä on ihon pintakerroksen pigmentointi, eli niin sanottu kevyttatuointi, kertoo kestopigmentointeja kolmen vuoden ajan tehnyt kosmetologi Heli Joensuu kauneuskeskus Lumosta Alajärveltä.

– Sillä korostetaan, vahvistetaan ja kaunistetaan omia piirteitä ja värejä. Myös epäsymmetriaa voidaan korjata. Mahdollisia pigmentoitavia alueita ovat kulmakarvat, silmien- ja huultenrajat.

Kestopigmentointi kestää iholla vuodesta kolmeen vuotta ja Heli kertookin, että kun hän kolme vuotta sitten aloitti kestopigmentointien tekemisen, on nyt moni asiakas tullut uuteen käsittelyyn.

Kerran kestopigmentoinnin ottaneet eivät siitä hevillä luovu, niin toimiva se arjessa on. – Monet ovat sanoneet, että esimerkiksi silmien rajauksesta säästyy kestopigmentoinnin avulla aamuista paljon aikaa ja aina tietää, että jälki on siistiä.

Kiinnostusta asiaa kohtaan onkin ollut runsaasti ja asiakkaita on tullut laajalta alueelta, sillä kestopigmentointeja taitavia kosmetologeja ei kaikkialta löydy.

Yksilöllinen suunnittelu

Moni asiaa harkinnut miettii varmasti sitä, että entä jos lopputulos ei miellytäkään ja sen kanssa tulee kuitenkin elää useampi vuosi?

Heli Joensuu kertoo, että kestopigmentointi suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa ennen kuin työ aloitetaan. Esimerkiksi kulmissa suunnitellaan malli, muoto ja väri etukäteen ja iholle tehdään malli ennen kuin ihoon hakataan mitään pysyvää.

Mallista asiakas saa rauhassa katsoa onko tulos toivotunlainen vai haluaako hän muuttaa vielä jotain. Jos asiakkaalla ei aikaisemmin ole ollut kestopigmentointia, tehdään se kahdesti, muutaman viikon välein.

Tällöin pigmentointi tehdään yleensä ensimmäisellä kertaa vähän vaaleammalla sävyllä, jotta asiakas ehtii rauhassa pohtia haluaako hän oikeasti tummemman värin vai pitääkö vaaleamman. Myös vahvuutta voidaan vielä toisella kertaa lisätä.

– Ensimmäisellä kertaa kestopigmentointi tehdään kahdesti 2-4 viikon välein. Toisen pigmentoinnin avulla tuloksesta tulee kestävä ja väristä tasainen. Kestopigmentoinnin saa ylläpidettyä saapumalla 1-3 vuoden välein pigmentoinnin vahvistukseen.

Pigmentointi sopii milteipä kenelle tahansa, mutta sitä ei voi tehdä jos asiakas kärsii puudustusaine -allergiasta, verenhyytymissairaudesta, on flunssainen tai kuumeessa. Myös aktiivinen herpes, raskaus, epilepsia ja taipumus keloidiin iholla estävät pigmentoinnin teon.

– Diabetestä sairastavat, verenohennuslääkettä tai kortisonivalmisteita käyttävät tarvitsevat lääkärin luvan kestopigmentoinnille. Kollageenin tai muun täyteaineen laiton jälkeen täytyy myös odottaa puoli vuotta, Heli kertoo.

Jos kestopigmentoinnin iloista haluaa nauttia vielä tulevan kesän lomallaan, kannattaa asialla olla ajoissa. Kestopigmentoinnin laittamisen jälkeen pitää nimittäin muutaman päivän ajan välttää hikoilua, uimista ja auringonottoa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät