Aisapari palkitsi intoilijat

Mainos[adrotate banner="3"]

Leader Aisaparin vuotuisen intoilupalkinnon saajat tulivat tällä kertaa Lapualta ja Alajärveltä.

Sari ja Juhani Riutta sekä Harri Lahdensuo ovat muuttaneet teollisuustilan keilahalliksi ja luoneet alueelle uuden harrastus- ja kilpailumahdollisuuden. Keilahallin yhteyteen on Downtown Bowling ideoinut monipuolisesti oheispalveluja.

MAINOS

Alajärven Luoma-aho palkittiin intoilusta kyläelokuvafestivaalin ansiosta. Kylä on järjestänyt jo kolme kertaa valtakunnallisen festivaalin ja siihen liittyen lyhytelokuvakilpailun. Tapahtuma on tuonut kylää ja seutua tunnetuksi ja kilpailuun on lähetetty elokuvia ympäri Suomen.

Intoilupalkinnon vastaanotti Marjo Vistiaho, joka toivoi, että myös tämän vuoden kilpailuun tulee runsaasti maaseudun elämästä kertovia elokuvia. Kilpailutyöt tulee toimittaa syyskuun puoliväliin mennessä ja itse festivaali pidetään 29. päivä lokakuuta Luoma-ahon nuorisoseuralla.

Aisaparin vuosikokouksessa hyväksyttiin tilit ja toimintakertomus.

Aisapari vastaanotti toimintavuoden 2015 aikana yli 120 hakemusta, joista 75 oli kehittämishanketta ja yritystukia 49. Hallituksen käsittelyn jälkeen hankkeet on siirretty Ely-keskuksen laillisuustarkasteluun.

Aisapari on mukana kahdessa maakunnan Leader-ryhmien yhteisessä hankkeessa: Kylille-hanke aktivoi kylätoimintaa ja lisäksi on maakunnan yhteinen viestintähanke. Työntekijöitä oli kertomusvuonna vakituisesti neljä, yksi määräaikainen ja yksi harjoittelija. Jäseniä Aisaparilla oli vuoden lopussa 371.

Vuosikokouksessa puheenjohtajana toimi kaupunkineuvos Paavo Latva-Rasku. Hän kehui Aisaparin aikaansaannoksia alueen kehittämisessä ja aktivoinnissa.

– Aisaparin alue on suomalainen menestystarina ja meillä on valtakunnan mittakaavassakin merkittävä teollinen perinne. Aisapari on vahvistanut alueen identiteettiä ja yhteistyötä.

Latva-Rasku esitti vetoomuksen, että työtä jatketaan ja kasvatetaan uutta sukupolvea myös järjestötoimintaan. Kehittämisyhdistyksen toiminta on kansalaislähtöistä ja alueen asukkaiden aktiivisuus on kaiken perusta. Yhdistys tarvitsee jäsenistöään.

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpeli vastustaa kuntaliitosta
Seuraava artikkeliJPK palkitsi