12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Kauko Käyhkön tahdein konserttiin

Lehtimäellä saadaan nauttia jo neljättä perättäistä kevättä paikallisin voimin toteutetusta tasokkaasta konserttihetkestä.

Viime keväänä kokoonnuttiin Rautavaaran, Kärjen ja Virran tunnelmissa, nyt teemana on sata vuotta sitten syntyneen Kauko Käyhkön musiikki.

MAINOS

Konsertti on luvassa sunnuntaina 15.5. kello 16 Lehtimäen Nuorisoseuran talolla. Konsertin nimenä on ”Rakastan sinua elämä”.

Konsertin nimikkoartisti Kauko Käyhkö varttui Helsingissä ja teki ensimmäiset sävellyksensä jo 13-vuotiaana. Dallapé-orkesterin solistina hän teki ensimmäisen levytyksensä vuonna 1937.

Käyhkö oli tuottelias lauluntekijä. Monista Toivo Kärjen ja Reino Helismaan sävelmistä tuli ikivihreitä Käyhkön tulkitsemina. Hän teki laulusolistina kaikkiaan vajaat 300 levytystä, mutta muusikkona hän oli mukana liki tuhannessa levytyksessä. Käyhkö kuoli kotonaan Espoon Tapiolassa 67-vuotiaana.

Lehtimäen konsertissa esiintyy joukko jo aiemmilta vuosilta tuttuja laulajia ja soittajia. Ryhmä tuottaa konsertin itsenäisesti, mitään järjestöä tapahtuman takana ei ole. Kustannuksiin on saatu mukaan joukko paikallisia tukijoita; Neste Lehtimäki, OmaSP, TJ-Garnjet, Lehtimäen OP ja kaupungin kulttuuritoimi. Lehtimäen opisto ansaitsee kiitoksen harjoitustilojen antamisesta.

Konsertin laulajina ovat Kaarina Tikkamäki, Tanja Vuorela, Heikki Keisanen ja Jari Mäenpää, joka myös juontaa konsertin. Kaikki laulajat ovat edellisistä konserteista tuttuja, sillä jokainen on ollut mukana kaikissa järjestetyissä kevätkonserteissa. Heidän rinnallaan on vuosien varrella ollut vaihtuvia esiintyjiä.

Bändissä sen sijaan on nyt enemmän uudistuksia, vahvistusta on saatu Sugardams -tanssibändiltä. Koskettimia soittaa Jaakko Kärki, kitaraa ja haitaria Sami Haapaniemi, bassoa Sami Koivulampi ja rumpuja Jukka Saari.

Vaikka konsertin teemana on Kauko Käyhkö, hänen musiikkinsa lisäksi mukaan mahtuu myös monia muita, laulajien toivomia kappaleita.

Käyhkön tuotantoa konsertissa kuullaan mm. Heikki Keisaselta, jonka kappaleisiin kuuluvat mm. Jätkän Jenkka, Irja ja Rakastan elämää.

Kaarina Tikkamäki puolestaan tuo kuulijoille mm. Muistojen Bulevardia, Tanja Vuorela Odotusta Pariisissa ja Jari Mäenpää miettii haikeana ”Oi niitä aikoja”.
Ohjelmistossa on myös duetto ja kaikkien solistien yhteisesiintyminen.

Konsertti on kestoltaan noin kaksi tuntia ja se on väliajallinen. Nuoroseuran puffetti palvelee. Käsiohjelma konserttiin maksaa kympin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät