24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Terhokerhotoiminta starttasi käyntiin Lehtimäellä

Lehtimäellä käynnistyi viime viikolla Terhokerho -toiminta. Terhokerhoja on nyt ripeästi perustettu eri paikkakunnille tavoitteella, jossa koko Suomi saadaan leikkimään!

Terhokerho onkin sukupolvien kohtaamispaikka, jossa lapset ja aikuiset vauvasta vaariin viettävät kiireetöntä aikaa yhdessä leikkien. Toiminta on maksutonta ja kaikille avointa.
Lehtimällä toimintaa toteuttavat yhteistyössä SPR Lehtimäen osasto ja Lehtimäen kappeliseurakunta.

MAINOS
Terhokerhossa leikittiin ja loruiltiin hämmästyttäviä juttuja!
Terhokerhossa leikittiin ja loruiltiin hämmästyttäviä juttuja!

Terhokerhot ovat osa valtakunnallista Koko Suomi leikkii -hanketta, jota toteuttavat yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti. Hankkeen on käynnistänyt Suomen kulttuurirahasto. Tavoitteena on perustaa Terhokerho, jokaiseen Suomen kuntaan vuoden 2016 loppuun mennessä.

Terhokerhojen käynnistämisessä auttavat alueelliset leikkilähetit. Pohjanmaan leikkilähettinä toimii Anna Granlund, joka työskentelee MLL:n pohjanmaan piirissä Seinäjoella.

Lehtimäen terhokerhon avauksessa Anna kertoi, että koska lapset ovat aikanaan keränneet Kulttuurirahaston alkupääoman, on nyt aika antaa vastavuoroisesti jotain lapsille. – Leikki on asia, joka yhdistää eri sukupolvet toisiinsa. Siitä syntyi ajatus Terhokerhoista, Anna sanoo.

Terhokerhot onkin suunnattu paitsi lapsille, myös kaikille aikuisille ikään katsomatta. Pääasia on se, että kerhossa eri sukupolvet kohtaavat toisiaan leikin ja vuorovaikutuksen merkeissä. Eri paikkakunnilla Terhokerhot muotoutuvat omanlaisikseen, kunkin paikan näköisiksi. – Tärkeintä on että lapset ja aikuiset leikkivät ja viettävät aikaa yhdessä!

Kolme sormea ylös ja yhteistä leikkiä! Eri-ikäiset leikkijät viihtyivät Lehtimäen Terhokerhossa.
Kolme sormea ylös ja yhteistä leikkiä! Eri-ikäiset leikkijät viihtyivät Lehtimäen Terhokerhossa.

– Jossain Terhokerhot kokoontuvat esimerkiksi palvelutaloissa, mikä on helppo tapa saada toimintaan mukaan ikäihmisiä. kannattaa kokeilla erilaisia kohtaamispaikkoja, mikä sopii juuri omalle paikkakunnalle.

Lehtimäellä Terhokerho kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kevään toinen kerhokerta on toukokuussa 17.5. ja silloin suunnataan retkelle Keskikylän kodalle. Mahdollisesti myös kesäkuussa pidetään terhokerho ja syksyllä sitten taas jatketaan säännöllisemmin.

Ensimmäiseen terhokerhoon Lehtimäellä saatiin mukaan iso joukko innokkaita lapsia leikkimään, kun Käpälämäen päiväkodin Nallukat tulivat paikalle porukalla! Aikuisten kanssa leikkiminen ei näitä lapsia arveluttanut yhtään, koska aikuiset kuulemma leikkivät heidän kanssaan muulloinkin!

Leikkilähetti Annan ihan uudenlaiset jutut kuitenkin kiinnostivat kovasti ja varmaa on, että monessa kodissa kerrottiin illalla jänniä juttuja uudesta kerhosta!


Tuula Jokiaho

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät