12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Kuvataidekoulu EEROn lukuvuosi päättyi näyttelyn avajaisiin

Kuvataidekoulu EEROn vuosi on ollut monien teemojen ja tekniikoiden aikaa.
Oppilaat ovat töissään kuvanneet mm. liikettä, aikaa, tilaa ja rakentamista.

Varttuneemmilla oppilailla on jälleen töitä omakuva teemalla sekä tulkintoja tunnettujen taiteilijoiden teoksista aina impressionisteista nykytaiteeseen. Osa töistä on saanut innoituksensa Nina Nahkalan ja Ville Vuorenmaan maalauksista joihin tutustuttiin Nelimarkka-museossa.

MAINOS

Näyttelyn töiden tekniikat vaihtelevat erilaisista piirtimistä moniin maalaustekniikoihin, kollaaseihin, rakenteluun sekä keramiikkaan.

Lukuvuoden päätösjuhlassa Marjut Mässbacka ja Ulla Hautamäki kertoivat vuoden työskentelystä ja kuvataideharrastuksen merkityksestä oppilaille.

Monet kuviskoululaisista sitoutuvat opiskeluunsa ja kuviskoulua käydään niin kauan kunnes ikäraja täyttyy. Käytännössä tämä tarkoittaa jopa 13 opintovuotta.

Tänä vuonna opinnoistaan sai päättötodistuksen peräti seitsemän oppilasta, joista paikalle pääsi omansa vastaanottamaan viisi. Ritva Lindberg jakoi todistukset ja kannustinpaketit oppilailleen haikein mielin.

Päättötodistuksen saivat Anni Kujala, Senni Penninkangas, Emilia Pursiainen, Jemina Saarela, Tiina Saukko, Tomi Vainionpää ja Viljami Vähälä.

Lisäksi todistuksen osallistumisesta työpajaopintoihin sai Mikko Koppelomäki.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston 50-vuotis juhlassa kuvataidekoulua edustaneet Katriina Herrala, Isabella Mattsson, Lilja Rantala ja Suvi Turunen saivat pienet kiitokset piirustusvälineiden muodossa. Lilja Rantala huolehti myös avajaisten taustamusiikista.

Upea, runsas näyttely on nähtävillä kansalaisopiston toimitilassa Sairaalatie 3:ssa 27.5. saakka. Näyttely on avoinna maanantaista torstaisin kello 8-16, perjantaisin 8-15.

Kuviskoulun ilmoittautuminen on jälleen ajankohtaista 19.5.-15.6. Ritva Lindberg vastaa mielellään kaikkiin kuvataidekoulun toimintaa koskeviin kysymyksiin. Opettajat toivottavat sekä uudet, että vanhat oppilaat taas syksyllä lämpimästi tervetulleeksi kuvataiteen pariin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät