Tangokuningas Marko Maunukselalle uusi orkesteri

Vuoden 2010 tangokuningasta, alajärveläislähtöistä Marko Maunukselaa työt ovat kuljettaneet monille areenoille. Viimeisimpänä mainittakoot Yle Kajaanin radion aamujuontajan pesti, joka päättyi tänä keväänä.

Alkava kesä vie mm. Mäntyharjun kesäteatterin Tähdet tähtien takana -musiikkinäytelmän päärooliin, tanssikeikkojen ohella Markoa työllistää syksyllä Seinäjoen Kaupunginteatterin Kultainen 60-luku -dinner-show ja marraskuussa Sinitaivas-konserttikiertue.

MAINOS

Uusia tuulia puhaltaa myös Markon orkesteririntamalla. Hänen rinnalleen tulee uusi orkesterikokoonpano, jossa kapellimestarin tonttia hoitaa useista TV-ohjelmista ja konserteista tuttu Jari Puhakka.

– Ihan mahtava fiilis! Puhakka on erittäin kokenut ja rautainen ammattilainen, täydellinen musiikin moniosaaja. Hän suhtautuu työhönsä ja musiikkiin suurella intohimolla ja määrätietoisella otteella.

– Jarin luotsaaman ryhmän kanssa on upeaa lähteä kiertämään Suomen hienoja ja tunnelmallisia kesälavoja, ravintoloita, laivoja, konserttisaleja, teattereita, kirkkoja ja ihan mitä vaan vastaan tulee. Puhakka on loistava pianisti ja hänen kanssaan onnistuu hienosti myös pienemmät esiintymiset, joissa tarvitaan vain solisti ja säestäjä, kuvailee Marko Maunuksela.

Jari Puhakka kokoaa Marko Maunukselalle uuden taustabändin, joka kantaa nimeä Talisman.

– Olen tosiaan kokoamassa Markolle uutta bändiä ja olen erittäin innostunut uudesta työkuviostani päästä rakentamaan pitkästä aikaa jotain uutta ja tuoretta musiikin saralla. Markon olen tuntenut jo pitkään, hänen kuningasvuodestaan lähtien.

– Kun Marko ja Kaija Lustila tekivät yhteisen laivashown, minä sovitin musiikkia ja laitoin jo tuolloin merkille, kuinka määrätietoinen ja fiksu kaveri on tulossa alalle; osaa ottaa yleisön hienosti vastaan, kunnioittaa kanssamuusikoitaan ja artistiystäviään, kuuntelee ja arvostaa kaikkien mielipiteitä.

– Itse teatterikapellimestarina toimineena arvostan Markon taustaa erilaisten teatteriesitysten estradeilta. Ne ovat tuoneet hänelle esiintymis- ja ilmaisukokemusta, joka vaatii taiteilijalta enemmän. Markon teatterikokemus kuuluu tekstien tulkinnoissa ja laulun sisällä olemisessa oikealla tavalla. Tämä kaveri on tullut kehiin pysyvästi, kehuu Jari Puhakka.

Marko Maunukselan ja Talismanin ensimmäinen yhteinen keikka koittaa toukokuun lopulla.

– Uuden orkesterin nimi on Talisman, jonka miehitys on valmiina viimeistä silausta vaille. Orkesteri on nelimiehinen Suomen ykköskastiin kuuluvien tanssimuusikoiden iloinen, motivoitunut ja äärimmäisen rautainen ryhmä, jossa on myös lauluvoimaa.

– Olenkin jo kovaa vauhtia tekemässä mappeja bändille ja tutustumassa esitettävään materiaaliin. Ensimmäisellä Markon ja Talismanin keikalla homma toimii kuin tauti, Puhakka jatkaa.

Ryhmältä löytyy jokaisen illan ja paikan mukaan räätälöity ohjelmisto, joka sisältää perinteistä tanssimusiikkia. Ohjelmisto- ja konserttivariaatioita on toki useisiin eri tilanteisiin ja ajankohtiin. Monipuolisuutta lisätään myös pienimuotoisilla esiintymisillä, sillä Marko ja Jari esiintyvät myös kahdestaan (laulu ja pianosäestys) erilaisissa yhteyksissä.

MAINOS
Exit mobile version