-4.3 C
Alajärvi
lauantai 03.12.2022
spot_img

Vimpeli jatkaa tulevaan itsenäisenä kuntana!

Vimpelin kunnan ja Alajärven kaupungin yhdistymistä koskeva esitys on hylätty.

Valtioneuvosto päätti hylätä erityisen kuntajakoselvityksen perusteella tehdyn esityksen Vimpelin kunnan ja Alajärven kaupungin yhdistymisestä. Vimpelin kunta on vastustanut esitettyä yhdistymistä Alajärven kaupungin kanssa.

Vimpeli kunta on ryhtynyt vuonna 2015 talouden tasapainottamis- ja sopeuttamistoimenpiteisiin, ja on pystynyt erityisesti palvelurakenteeseen kohdistuvilla toimenpiteillä vähentämään toimintakatettaan noin 1,63 miljoonaa euroa. Vuoden 2015 tilinpäätöksen mukaan taseen kertynyttä alijäämää on 714 euroa/asukas.

Kunnan toimenpiteillä on pystytty poistamaan akuutit kriisikunnan tunnusmerkit. Valtioneuvosto katsoi, että Vimpelin kunnan tekemien todellisten ja merkittävien

Talouden sopeuttamistoimenpiteiden vuoksi kunnan yhdistäminen valtuuston tahdon vastaisesti Alajärven kaupunkiin ei ole välttämätöntä.

Taloudellisen tilanteen kohenemisen vuoksi kunnalla on edellytykset asukkaidensa lakisääteisten palvelujen turvaamiseen.

Valtiovarainministeriö seuraa arviointimenettelyssä sovittujen Vimpelin kunnan talouden tasapainottamistoimenpiteiden toteuttamista sovitussa aikataulussa.

sinua saattaisi kiinnostaa

- Ilmoitus -
- Ilmoitus -

Viimeisimmät