Alueemme yrittäjiä mukana asuntomessuilla

Mainos[adrotate banner="3"]

Asuntomessut Seinäjoen Pruukinrannassa avattiin perjantaina. Kohteessa on 43 messukohdetta. Puurakentaminen on suuressa roolissa.
– Rakentaminen on haluttu osaksi luonnollista metsämaisemaa. Alueen kokonaisuutta on suunnitellut arkkitehtitoimisto OOPEAA:n soinilaissyntyinen arkkitehti Anssi Lassila. Hän on suunnitellut myös yhden talokohteen ja Kyrkösjärven tekojärven rantaan rakennetun Periskooppi -näkötornin. Näkötornin ovat rakentaneet Sedun talonrakennuspuolen opiskelijat, joten heidänkin kädenjälkensä näkyy messuilla. Ranta tulee muutenkin olemaan virkistyskeidas messujen jälkeen kaikille kaupunkilaisille, kertoo kuortanelainen asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu.

Yrittäjämaakunnassa paikallisia ja alueen yrityksiä on runsain mitoin mukana messuilla. Lehtemme jakelualueen yrittäjistä lukuisat ovat esillä rakennuksissa, sisustuksessa ja pihasuunnittelussa. Taloista kohteen 19 Honkarakenteen Honka Markki on suunnitellut Lassilan suunnittelutoimisto.
-Talo on rakennettu vanhan pohjalaistalon tyyliin nykyaikaisella tavalla. Talossa on perinteinen harjakatto. Hirsirakenteen lisäksi ulkopuolella on käytetty lehtikuusta, joka harmaantuu ajan myötä, kertoo Lassila.
-Periskooppi on maailman suurin. Ajatuksena on, että kaupunkilaiset, kalastajat ja muut käyttävät aluetta ja kohdetta virkistäytymiseen. Esteettömällä reitillä periskoopin alatasanteelta pystyy näkemään suurten peilien avulla laajalle Kyrkösjärvelle. Rakenteena on käytetty ristiinlaminoitua puuta, kertoo Lassila.
Finnlamellin kohde on numero 42 ”Pikkuusen paree.” 147 neliön koti on rakennettu nelihenkiselle perheelle. Talon suunnittelussa on huomioitu, että tilat toimivat vielä lasten muutettua pois kotoa.
Ruukin katteita alueella esittelee Duudsonien HP Parviaisen talon edustalla mm. aluemyyntipäällikkö Janne Nygård.
Piha- ja vihersuunnittelussa ovat mukana Jari Lakaniemi Järviseudun viherrakennuksesta ja Marjo Joensuu Tmi Viherjasmikkeesta. Jamilta viheralan puutarhuriopiskelija Hanna-Kaisa Ahvenniemi on tehnyt pihasuunnittelun kohteessa 32. Saman kohteen piharakentajana on toiminut Maanrakennus Matti Keränen. Ahosen Taimisto Karstulasta on toimittanut pariin kohteeseen taimia.
Muutamassa kohteessa on sisutuksessa käytetty Nina Nahkalan ja Sari Haapaniemen taidetta.

MAINOS

Asuntomessut ovat avoinna 7.elokuuta saakka joka päivä klo 10-18. Yhteensä asuntomessuilla on 50 vuoden aikana vieraillut seitsemän miljoonaa vierasta. Pruukinrannassa on yhteensä 76 asuntoa, joihin muuttaa 250 asukasta. Paikoitus on Seinäjoen raviradalla, josta on linja-autokuljetus messualueelle.

Arkkitehti Anssi Lassilan kädenjälki näkyy monellakin tavalla asuntomessualueella. Taustalla hänen toimistonsa suunnittelema Honka Markki.
Arkkitehti Anssi Lassilan kädenjälki näkyy monellakin tavalla asuntomessualueella. Taustalla hänen toimistonsa suunnittelema Honka Markki.
Tommy Hammarberg Stirpe -liukuovet -yrityksestä ja myyntipäällikkö Juhani Saukko Finnlamellin valoisassa "Pikkuusen paree" -kohteessa
Tommy Hammarberg Stirpe -liukuovet -yrityksestä ja myyntipäällikkö Juhani Saukko Finnlamellin valoisassa ”Pikkuusen paree” -kohteessa

 

Messuilta löytyy monia mielenkiintoisia yksityiskohtia kodin pihan elävöittämiseen.
Messuilta löytyy monia mielenkiintoisia yksityiskohtia kodin pihan elävöittämiseen.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliGrillaa uusi kasvissato
Seuraava artikkeliKirkastussunnuntai – Vanhasta testamentista uuteen