24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Yrittäjät levähtivät sanan ja musiikin äärelle Alajärvellä

Hyvän Mielen Aamiaisten 15. juhlavuotta julistettiin perjantaiaamuna Hotelli Alvariinissa Alajärvellä, johon kokoontui suuri joukko yrittäjiä sanan ja musiikin äärelle.

Vastaavia tilaisuuksia on järjestetty samalla konseptilla useilla paikkakunnilla ympäri Suomen osana Yrittäjäyhdistysten toimintaa. Aamiaiskonseptin kehitti ja käynnisti seinäjokelainen jo edesmennyt yrittäjä Matti Kari.

MAINOS
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Minna Sillanpää kertoi olevansa aamuihminen, edessä on uusi päivä täynnä uusia mahdollisuuksia.
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Minna Sillanpää kertoi olevansa aamuihminen, edessä on uusi päivä täynnä uusia mahdollisuuksia.

Maukkaan aamiaisen jälkeen aamun juontajana toiminut Matleena Saukko toivotti läsnäolijat tervetulleiksi ja antoi puheenvuoron Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Minna Sillanpäälle.

– Millainen aamu sinulla oli tänään, Sillanpää kysyi kertoen, että hän itse on aamuihminen joka nauttii aamun hiljaisuudesta. – Aamut ovat erityisiä, edessä on uusi päivä täynnä uusia mahdollisuuksia.

Sillanpää selvitti myös Hyvän Mielen Aamiaisten taustoja kertoen, että ensimmäinen järjestettiin syyskuussa 2001 Seinäjoella. Tapahtumien tarkoituksena on antaa henkistä ja hengellistä ravintoa yrittäjien kiireiseen arkeen. Samalla tavataan muita yrittäjiä ja verkostoidutaan.

– Saamme olla Matti Karille kiitollisia siitä, että hän laittoi nämä alkuun yhdessä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa. Aamupalatilaisuuksissa osanottajia on yleensä 40 jopa 200 saakka ja Seinäjoella neljä kertaa vuodessa järjestettävät alueelliset tapahtumat ovat vetäneet mukaan noin sata yrittäjää.

– Hyvän Mielen Aamiaiset tuovat järjestötoimintaan syvyyttä, inhimillisyyttä ja toisesta välittämisen tunnetta.

Sillanpää käsitteli puheenvuorossaan myös ajankohtaisia asioita iloiten etenkin yksinyrittäviä auttavaa yrittäjävähennystä sekä maksuperusteista arvonlisäveron maksua. Muutokset ovat merkittäviä, mutta kasvun aikaansaamiseksi lisääkin toimia tarvitaan.

Kirkkoherra Ari Auranen puhui lämpimästi ja elämänmakuisesti.
Kirkkoherra Ari Auranen puhui lämpimästi ja elämänmakuisesti.

Puheenvuoron käytti myös Alajärven uusi kirkkoherra Ari Auranen todeten, että kirkolla on yrittäjien tapaan haaste lanseerata oma tuotteensa asiakkaille. Kirkon tarjoama tuote on vieläpä näkymätön ja 2000 vuotta vanha!

– Tästä huolimatta Evankeliumi on varsin hyvin menestynyt, koska Jumala on siihen itse hyvin sitoutunut ja ihmisillä on evankeliumin kokoinen tarve. Jeesus on oikeasti olemassa oleva henkilö, jonka moni on ottanut vastaan saaden itselleen rauhan ja puhtaan omantunnon.

Auranen muistutti, että seurakunnan tarjoama ”tuote” on myös täysin ilmainen, vaikka Evankeliumin sisältö onkin kallisarvoinen. Jumala on maksanut siitä oman poikansa, jonka menetti, jotta meillä muilla olisi elämä.

Missionmen toiminnanjohtaja Erkki Haarala totesi puheenvuorossaan arvostuksensa yrittäjille todeten, että yrittäjyyttä, ja etenkin paikallisia yrittäjiä kannattaa aina tukea. Hän kertoili myös Missionmenista, Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ry:stä, joka on lähetyskannatusta kokoava ja liike-elämän palveluksessa olevien ihmisten henkistä ja hengellistä hyvinvointia tukeva Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhteydessä toimiva valtakunnallinen järjestö.

Mikko Rantalahden käteen sopii myös kitara.
Mikko Rantalahden käteen sopii myös kitara.

– Teemme työtä ympäri maailman mittavan sijoitusvarallisuutemme tuotolla, Haarala selvitti ja kutsui paikalla olleita yrittäjiä tutustumaan toimintaan.

Aamiaistapahtuman musiikissa kuultiin Mikko Rantalahtea ja Jukka Leppilampea.

Heistä Mikko on Vimpelin miehiä ja hyvin tunnettu pesäpallokentiltä, mutta pallon lisäksi miehen käteen sopii myös kitara ja hänen itse tekemänsä sävellykset koskettivat.

Jukka Leppilampi puolestaan on monelle tuttu, pitkän linjan muusikko, joka on ollut mukana Hyvän Mielen Aamiaisilla aivan alusta lähtien Matti Karin kutsumana.

– Matti oli parhaita meidän gospelmuusikoiden tsemppareita, mitä olla voi. Nyt esiinnyn Hyvän Mielen Aamiaisella ensimmäistä kertaa niin, ettei Matti ole paikalla, Leppilampi totesi haikeana.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät