Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi kannustaa yrittäjiä mukaan kuntapolitiikkaan

Vimpeliläinen Anne Niemi on nainen, joka osaa keskittyä asioiden hoidossa olennaiseen ja saa vuorokausiinsa lisää tunteja ja minuutteja positiivisella asenteella, tekemällä mielekkäitä asioita.

Vaikka tällä Vimpelin kunnanvaltuuston ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajalla, sekä lukuisia muita luottamustoimia hoitavalla yrittäjällä ja perheenäidillä on kalenteri täynnä, ei väsymystä Annesta huomaa.

MAINOS

Ainoa asia jota hän ajankäytössä harmittelee on se, että autoa ajaessa ei voi lukea eikä kirjoittaa, mutta tuokin aika menee hyötykäyttöön työn alla olevien asioiden työstämisessä omissa ajatuksissa. Ja tuota aikaa on käytössä paljon, sillä kilometrejä auton mittariin tulee kiitettävää tahtia.

Anne Niemi on hoitanut Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajan vakanssia pian vuoden ajan. Vaikka hän oli ollut tätä ennen kahdeksan vuoden ajan varapuheenjohtajana ja Suomen Yrittäjissä eri valiokuntien puheenjohtajana, niin silti hyppy puheenjohtajan pestiin yllätti hieman intensiteetillään.

Vuosi on ollut täynnä yrittäjien edunvalvontaan liittyviä töitä ja erilaisiin tapahtumiin osallistumista. – Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät on todella arvostettu ja kuultu yhdistys maakunnassa ja omassa järjestössämme. Tästä syystä lähtöjä ja kannanottopyyntöjä riittää puheenjohtajalle paljon.

Ajankäytössä Annen mottona on keskittyä olennaiseen. Aikaa turhalle murehtimiselle ei jää, vaan on oltava valmis agenda, jota kohti mennään. Näitä asioita on auton ratissa istuessa hyvä pohdiskella.

Kiirettä Anne ei valitakaan, vaan etsii kaikesta positiivisen puolen. – Jos ihmisellä on mielekästä tekemistä, niin kummasti vuorokauteen tuntuu löytyvän lisää minuutteja ja tunteja!

Siihen tiukat aikataulut vaikuttavat, että myös päätöksien on synnyttävä heti, eikä tärkeitä asioita voi lykätä huomiseen. – Asiantunteva toimiston väki ja toimitusjohtaja ovat tärkeä tuki puheenjohtajan työlle.

Ensimmäinen vuosi puheenjohtajana on ollut positiivinen kokemus ja suurta iloa on aiheuttanut se, että Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien neljä vuotta sitten alulle panema vetoomus yrittäjätulovähennyksestä on nyt tulossa maaliin! Myös maksuperusteiseen arvonlisäveroon siirtymisessä etelä-pohjalaiset ovat olleet mukana vaikuttamassa, ja tämäkin asia on toteutumassa.

– Edunvalvonta on joukkuepeliä ja on hienoa nähdä, mitä olemme yhdessä saaneet aikaan.

Henkilökohtaisella tasolla Anne on saanut iloita siitä, kun on voinut olla mukana auttamassa jonkun yksittäisen yrittäjän asiaa eteenpäin. Iloa on tuottanut myös se, että yrittäjäväkeä on saatu hyvin mukaan mm. sote- ja maakuntauudistusta valmisteleviin ryhmiin.

– Nämä asiat ovat yrittäjille tärkeitä ja kaikkien pitäisi muistaa, että kun teemme työtä yrittäjien hyväksi, teemme työtä ihan kaikkien hyväksi. Julkisen puolen menot rahoitetaan yksityisen puolen tuloilla, Anne Niemi muistuttaa.

Mukaan kuntavaaleihin!

Anne Niemi on mukana kuntapolitiikassa, kuten oli jo hänen isänsäkin. Yrittäjien puheenjohtajan tehtävässä kuntapolitiikan tuntemus on ehdoton etu, sillä kuntasektorin toiminnan läpikotainen tuntemus auttaa tehtävien hoidossa, ja toisinpäin.

Tulevan vuoden haasteista yrittäjäjärjestön johdossa Anne Niemi nostaa ykköseksi valtakunnan tasolla paikallisen sopimisen edistämisen. Omalla toimialueella tärkeiksi nousevat tulossa olevat kunta- ja maakuntavaalit.

Maakuntauudistuksessa yrittäjien kannalta oleellista on mm. se, miten elinkeinopoliittiset asiat järjestetään. Niemi näkee maakunnallisen tahon lähinnä koordinoivana ja toivoo nykyisten hyvin toimivien elinkeinoyhtiöiden jatkavan, mutta verkottuvan yhä enemmän.

Jotta asiat kunnallisella ja maakunnallisella tasolla sujuisivat niin, että yrittämisen mahdollisuudet turvattaisiin mahdollisimman hyvin, on kuntapäättäjissä oltava mukana myös yrittäjiä tai yrittäjähenkisiä ihmisiä.

Anne Niemi vetoaakin jokaista yrittäjää miettimään omalta kohdaltaan, olisiko vaaleissa ehdolle asettuminen juuri hänen kohdallaan mahdollista? – Jokaisen, joka haluaa vaikuttaa omaan asuinalueeseensa ja siellä tehtäviin päätöksiin, kannattaa nyt lähteä mukaan!

Anne toivoo, että yrittäjiä saataisiin valtuustoihin kautta linjan, eri puolueista ja ryhmistä. Tällä tavalla voidaan turvata yrittäjämyönteinen päätöksenteko!
– Jos mukanaolo päätöksenteossa vähänkään kiinnostaa, niin nyt pitää olla asialla, Anne kannustaa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version