Konttisuon tuulivoimala saksalaisyritykselle

Soinin kunnanhallitus merkitsi kokouksessaan tiedoksi UPM:n lähettämän kirjelmän, jolla UPM ilmoittaa Konttisuon tuulivoimalan siirtymisestä saksalaisyritykselle.

Konttisuon tuulivoimalahankkeessa odotellaan edelleen Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä osayleiskaavasta tehdystä valituksesta.

MAINOS

UPM:n tavoitteena on ollut kehittää tuulivoimalahanketta tiettyyn vaiheeseen ja löytää tämän jälkeen sille uusi, ammattimaisesti toimiva omistaja, jolla on vankka kokemus tuulivoimala-alalta.

Uusiutuvan energian kehittäjä Energiequelle GmbH Saksasta on nyt sopinut UPM:n kanssa kaupasta, jossa Konttisuon hanke siirtyy Energiequellen omistukseen osana suurempaa tuulivoimalahankkeisiin liittyvää kauppaa.

Omistajuuden muutoksen myötä mikään ei olennaisesti muutu Soinin kunnan, maanomistajien, paikallisten asukkaiden tai muiden hankkeen sidosryhmien kannalta.

Kaikki sopimusten velvoitteet pysyvät ennallaan ja Energiequelle jatkaa hankkeen kehitystä avoimesti, keskittyen korkeatasoiseen suunnitteluun ja toteutukseen.

Energiequellella on vankka kokemus maatuulivoiman elinkaaren jokaiselta osa-alueelta. Yhtiö on kehittänyt ja toteuttanut vuodesta 1997 lähtien yli 650 tuulivoimalaa ja kymmeniä aurinkovoimapuistoja, biokaasulaitoksia ja muuntoasemia.

Yhtiön visio on, että kaikilla pitää olla mahdollisuus käyttää mahdollisimman paikallisesti tuotettua uusiutuvaa energiaa. Energiequelle uskoo, että uusiutuva, hajautettu energiantuotanto on etualalla, koska tämän päivän ihmiset haluavat hallita tärkeimpiä tarpeitaan, joita ovat muun muassa sähkö ja lämpö.

Suomen liiketoimintaansa varten Energiequelle on perustanut tytäryhtiön, Energiequelle Oy:n, jonka kotipaikka on Helsinki.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version