MAINOS

Alajärven 4H-yhdistys kerää AIV -kanisterit, akut ja metallit!

Alajärven 4H -yhdistys järjestää syksyn aikana monenlaista kierrätysmahdollisuutta, alkaen 14.-15.10 tapahtuvasta AIV -kanisterikeräyksestä.

Kanisterikeräystä Alajärvellä ai ole aikaisemmin järjestetty. – Maatalouskaupat vastaanottivat kanistereitta aikaisemmin, milloin ne menivät uusiokäyttöön samaan tarkoitukseen. Tämä on nyt loppunut ja viime syksynä muutama 4H -yhdistys kokeili AIV -kanisterikeräyksestä.

MAINOS

– Siltä pohjalta 70 yhdistystä järjestää keräyksen tänä vuonna, kertoo 4H-toiminnanjohtaja Krista Savola.

Kanistereita kerätään perjantaina 14.10. kello 15-18 ja lauantaina 15.10. kello 10-15 osoitteessa Sairaalantie 28, eli entisen työpaja Kipinän piha-alueella. Jamin luonto- ja ympäristöalan opiskelijat ovat siistineet alueen ja katoksen, joten siinä on hyvä järjestää keräyksiä.

Paikalla on 14.-15.10. kanistereita vastaanottamassa 4H -nuori joten toivottavaa on, kaikki isännät tyhjentäisivät varastonsa nyt tyhjistä kanistereista uusiokäyttöön!

Perjantaina 14.10. käynnistyy samalla paikalla kuukauden ajaksi myös akkujen ja metallinkeräys. Viljelijöiden onkin helppoa tuoda paikalle samalla kertaa niin kanisterit, akut kuin metallitkin. Kaikille tavaroille on osoitettu alueella omat paikat ja akuille on isot astiat valmiina.

Metallinkeräykseen voi viedä kaikenlaiset metallia sisältävät romut ja laitteet kuten äkeet ja aurat, pienet maatalouskoneet, ruohonleikkurit, polkupyörät, metallitynnyrit ja -kaukalot, teräkset ja kaapelit.

Myös paali- ja aumamuovien keräys on 4H:lla käynnissä. Tässä systeeminä on nykyisin se, että isännät ilmoittavat lomakkeella 4H:lle, mistä ilmaisen noudon muoveille voi tilata. Lomake löytyy osoitteesta www.4h.fi/maatalouskalvot.

Pienin noudettava erä on kymmenen kuutiota, joten jos itseltä ei tule muovia niin paljon, kannattaa laittaa muovit samaan kasaan naapurin kanssa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version