MAINOS

Annin Maaseutuapu Oy:stä apu niin pihatöihin kuin karjanhoitoonkin

Alajärveläinen Anni Viitasaari on aina työskennellyt ja ajatellut yrittäjämäisesti ja viime keväänä hänestä tuli myös yrittäjä, kun Annin Maaseutuapu Oy perustettiin.

Anni on koulutukseltaan agrologi ja opiskelee parhaillaan monimuoto-opiskeluna Jamilla ympäristönhoitajaksi. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. maatalouslomittajana ja karjanhoitajana, joten kovatkin työt ovat tälle naiselle tuttuja!

MAINOS

Annin Maaseutuapu onkin valmis auttamaan mm. karjanhoitotöissä, polttopuiden teossa ja kasauksessa, ojapensaikkojen raivauksessa sekä yleensäkin niissä pihatöissä, jotka usein mielletään ”miesten töiksi”. Annia ei työhön tarttuminen pelota!

– Voin myös kuljettaa tavaroita kierrätykseen, jos itsellä ei ole peräkärryä. Melkoisen lastin saan kulkemaan kerralla, Anni lupaa.

Anni tekee töitä Alajärvellä ja lähikunnissa. Käytössä on omia pienkoneita raivaussahasta moottorisahaan ja pensasleikkuriin.

Töitä uudella yrittäjällä on kesän aikana ollut jopa ennakoitua paremmin. Kesällä pääpaino oli karjanhoitotöillä ja nyt syksyllä erilaisissa pihatöissä. Talvella taas varmasti on enemmän karjanhoitotehtäviä ja myös kotipihojen lumityöt tulevat kuulumaan palveluihin.

Annin kaverina työssä on tällä hetkellä harjoittelijana Ulla Hautamäki, joka on hakeutumassa Jamille ympäristöalan koulutukseen.

Taidetta ja tuotekehittelyä

Koska niin Ulla kuin Annikin ovat myös kuvataiteilijoita, niin Annin perustettua yrityksen alkoi naisten mielissä jo vuosin ajan kytenyt idea luontovärien kehittämisestä saada muotoaan. Värien kehittelemisessä ollaan nyt edetty ja ensimmäiset luonnonvärein maalatut maalaukset ovat jo syntyneet.

– Luonnonvärien kanssa kehitettävää riittää, sillä ne ovat helposti hyvin haaleita. Myös värin kestävyys, kylläisyys ja oikean sidosaineen löytyminen vaativat kehittämistä, Ulla ja Anni kertovat.

Uutta ideaa luonnonväreihin Ulla ja Anni ovat saaneet Kestävät kylät -hankkeen Aana Vainiolta, joka värjää lankoja luonnonväreillä. Ylijääneiden värjäysliemien hyödyntäminen maalauksiin on nyt testattavana.

Anni ja Ulla kokevat metsän ja luonnon sellaisena rikkautena, että sen anteja tulisi voida hyödyntää myös taiteeseen, ja luonnonvärit hehkuvatkin ihan eri tavalla kuin kaukaa tuodut muovimaalit.

Toinen idea, jonka Ulla sattuman kautta löysi hyödynnettäväksi, on nuotiokeramiikka. Näitä molempia asioita voidaan hyödyntää yrityksen kautta järjestämällä taide- ja luontotunteja. Nuotiokeramiikan tekeminen tai luonnonväreillä maalaamista voidaan yhdistää myös vaikkapa erilaisiin tyky -päiviin tai vaikkapa polttareihin!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version