Monipuolisia ja kokonaisvaltaisia palveluja autoileville asiakkaille

Huoltopiste Esa Linna palvelee monipuolisesti lähialueen autoilijoita Alajärven teollisuusalueella.

Esa Linnan toimialana on perinteisemmät autojen korjaukset ja huollot. Saman katon alta löytyy vuokrayrittäjänä toimiva Jari Lehtomaa, jonka osaamiseen kuuluu puolestaan auton sähkövikojen löytäminen ja korjaaminen.

MAINOS

Huoltopiste Esa Linna ja Lehtomaan Trigger Point Electronics ovat tehneet pian kaksi vuotta tiivistä yhteistyötä vikojen löytämiseksi ja niiden korjaamiseksi.

Jo aiemmin on Lehtomaan käytössä ollut BMW:n, Volvon ja Toyotan merkkikohtaiset ohjelmalisenssit, mutta nyt hänellä toimii myös Mercedes-Benzin eli Mersun lisenssi. Lehtomaa kertoo tämän olevan pitkän taistelun tulos, ja onkin silmin nähden iloinen, kun asia viimein ratkesi syyskuun lopussa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Lehtomaa käyttää maahantuojan kanssa samaa ohjelmaa, Xentrya, jolla tutkitaan autoa ja luetaan vikakoodeja. Mikäli joudutaan ohjainlaitteita vaihtamaan, Xentryllä voidaan koodata ja ohjelmoida uudet vaihdetut ohjainlaitteet, mikä ei onnistu yleistestilaitteilla ollenkaan.

Mersuakaan ei siis enää tarvitse lähteä viemään merkkiliikkeeseen vian selvittämiseksi, vaan Lehtomaa voi tutkia auton. Hänelle onkin sanottu, että kyseessä on nyt ensimmäinen suomalainen riippumaton korjaamo, joka pääsee Mersuun käsiksi tällä tavalla.

Nyt talven tullessa Lehtomaa muistuttaa valmistautumisesta tulevaan vuodenaikaan.

Uusien ja uudehkojen dieselautojen omistajien kannattaisi varmistaa, että auton hehkutusjärjestelmä on valmis talvea varten. – Esimerkiksi jos yksikin hehku on palanut, hiukkassuodatinjärjestelmä lakkaa toimimasta, Lehtomaa valaisee asiaa
Jos suodatin on ajettu tukkoon, auton käynnistyminen kovalla pakkasella vaikeutuu.

Lehtomaa kehottaakin käyttämään auton ennen talven tuloa vikakoodin luvussa, jotta kalliit saastejärjestelmäviat saataisiin vältettyä.

Ylipäätään Lehtomaa korostaa, että auton vikavaloon pitää suhtautua nykyään vähän eri lailla kuin ennen vanhaan. – Jos vikavalo syttyy palamaan, pitäisi vikavalon syttymisen syy välittömästi käydä tarkistuttamassa.

Pian koittaa talvikelit ja talvirenkaiden vaihtoaika. Linna toteuttaa henkilö- ja pakettiautojen rengastyöt, kuten renkaiden vaihdot ja tasapainotukset.

Rengassesongin alkaessa häneltä löytyy valikoima eri rengasvalmistajien talvirenkaita. Lehtomaalta on puolestaan saatavilla polttoainekäyttöisten lisälämmittimien huoltotyöt ja asennukset.

Huoltojen ja korjausten lisäksi Linna hoitaa asiakkaiden autojen katsastukset niin haluttaessa. Palveluun kuuluu tarvittaessa auton nouto ja palautus asiakkaan tarpeiden mukaan vaikkapa kotiin tai työmaalle.

Autonkorjausten lisäksi Huoltopiste vuokraa 1+8 hengen bussia, peräkärryjä sekä henkilöautoa.

Linna kertoo olevansa tavoitettavissa aina. Matkapuhelin kulkee mukana ja asiakkaat ottavatkin yhteyttä usein myös viikonloppuisin, koska tietävät avun olevan saatavilla. Pian 25 vuotta toimineen Huoltopisteen asiakaspiiri muodostuu Alajärven ja lähikuntien asukkaista.

Jaana Koivukoski

MAINOS
Exit mobile version