-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Vanhustenviikolla tarjottiin toimintaa

Viime viikolla vietettiin vanhustenviikkoa. Vanhuksille järjestettiin monenlaista toimintaa. Soinin Kotivaarassa ja Rannankylän Rantakaislassa oli tarjolla musiikkia ja ulkoiluhetkiä.

Soinin Kotivaarassa Timpurin roudarit esiintyivät talon asukkaille ja omaisille. Kuva2:
Soinin Kotivaarassa Timpurin roudarit esiintyivät talon asukkaille ja omaisille.
Kuva2:

Kotivaarassa toimintaa järjestettiin pitkin viikkoa.

MAINOS

Maanantaina oli teemana vanhat esineet.

Tuolloin muisteltiin ja tutkittiin vanhoja esineitä. Koko viikon oli salissa näyttely vanhoista esineistä. Tiistaina aiheena oli elämänkaari.

Silloin muisteltiin nuoruutta ja katsottiin valokuvia. Keskiviikkona oli ehtoollishartaus päivällä ja illalla paistettiin makkaraa takkahuoneessa.

Torstaina oli ulkoilupäivä. Soinin seurakunnan vapaaehtoiset kävivät ulkoiluttamassa talon asukkaita. Kotivaaran henkilökunta ja asukkaat haluavat kiittää vapaaehtoisia, jotka osallistuivat vanhusten ulkoilupäivään. Useampi talon asukas oli ulkoilemassa ja nauttimassa raittiista syysilmasta.

Perjantaina vietettiin kulttuuripäivää. Silloin luettiin sanomalehtiä ja kotiseuturunoja. Lauantaina oli talon asukkaille ja omaisille konsertti.

Soittamassa oli Timpurin Roudarit. Sunnuntaina rauhoituttiin ja kuunneltiin Jumalanpalvelus Soinin kirkosta ja vietettiin aikaa yhdessä vanhusten kanssa.

Rantakaislassa Lehtimäen Rannankylässä torstaina vapaaehtoiset ulkoiluttivat hoivakodin asukkaita. Samana päivänä pidettiin myös musiikillinen jumppatuokio.

Lehtimäen kappeliseurakunta tarjosi pullat ja hoivakoti kahvit koko väelle.

Suomessa on vietetty vuodesta 1954 lähtien vanhustenpäivää. Vanhustenpäivä on lokakuun ensimmäinen sunnuntai ja sitä seuraava viikko on vanhustenviikko. Vanhustenviikon teemana oli Tekee mieli oppia.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät