0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Kyläelokuvafestivaali Alajärvellä

Mielenkiintoinen festivaalitapahtuma on jälleen ovella, kun Alajärven Luoma-aholla pidetään neljättä kertaa valtakunnallinen kyläelokuvafestivaali lauantaina 29.10.

Festivaalikatselmus alkaa kello 15, mutta perheen pienimmille on ohjelmaa tarjolla jo kello 14 lähtien. Festivaaleille on vapaa pääsy, kannattaa lähteä koko perheen voimin läheltä ja kaukaa ja ottaa ystävätkin mukaan!

MAINOS

Festivaalin lyhytelokuvakilpailuun kertyi monipuolinen kattaus draamaa, musiikkia, runoa ja dokumenttia. Esikatseluraati päätyi valitsemaan finaaliin loppujen lopuksi kaikkiaan kahdeksan teosta, sillä esitysten kestot olivat tänä vuonna aikaisempaa lyhyempiä ja kerronta tiivimpää.

Finalistien esittely teoksen nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä:

1. AVR. Alkutuottajien vapautusrintama vapauttaa alkutuottajia. Niclas Rauma ja Satu Kumpulainen, Kannus.

2. Haukipudas lasten silmin. Leikkimielinen dokumentti siitä, miten lapset kokevat asuinpaikkakuntansa. Markku Alatalo, Haukipudas.

3. Hevosenpesijä. Kulkija yrittää työllistyä maaseudulla. Elisa Karhula, Katri Turhanen ja Johannes Karhula, Lohtaja.

4. Jakkurokki. Laihian kylillä kuvattu rokkifestarin mainosvideo. Minna Niemi ja Jarkko Laine, Jakkula.

5. Meidän ei kannata jäädä tänne. Kumikameli-yhtyeen musiikkivideo, joka on kuvattu Pohjois-Karjalan, Pohjanmaan ja Kainuun autiotaloissa. Toppo Koponen, Joensuu.

6. Myllykankaan koulun menoa ja meininkiä. “On kuvattu miten iloisella sydämellä ja tunteella pidetään koulua Myllykankaan koulussa”. Juhana Mikkola, Alajärvi.

7. Orion. Mustavalkoinen moderni western, jossa vankilasta vapautunut muukalainen saapuu moottoripyörällä hiljaisen kylän saluunaan kostamaan menneisyyden vääryydet. Manu Kerola, Kokkola.

8. Paluumuuttaja. Visualisoitu runo paluumuuttajasta, näkymä maakuntaan on Saarimaan näkötornista. Eero Peltoniemi, Kauhava.

Kyläelokuvafestivaali käynnistyy lauantaina 29.10. klo 15 Luoma-ahon nuorisoseuralla Alajärvellä. Lapsille alkaa ohjelma Luoma-ahon koululla jo klo 14, jolloin perheen pienimmät ja miksei vähän isommatkin pääsevät nauttimaan Pikku Aasin Nukketeatterin esityksestä.

Oman kylän elokuva esitetään kilpailutöiden jälkeen ja sen on koostanut Hannu Luoma-aho. Festivaalin juontaa Pekka Pohjoispää.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Luoma-ahon kylän kanssa yhteistyössä Aisaparin Kylille- ja Digiperintöhankkeet sekä Alajärven kaupunki.

Tapahtuma on tukenut myöskin Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto. Kannattaa lähteä kauempaakin viettämään viihtyisää lauantaita Luoma-aholle! Nuorisoseura löytyy osoitteesta Luomantie 100, Alajärvi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät