Rannankylä jo joulutunnelmissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Suninsalmen kahvilassa ja kylätalolla vietettiin sunnuntaina perinteistä joulukahvit ja -myyjäiset -päivää. Kylätalolla olikin leppoisa jouluinen tunnelma. Joulumusiikki soi ja Kyläyhdistyksen tarjoama joulutorttu kahvin kera maistui kävijöille.

Myyntipöydillä oli jouluisia koriste-esineitä, herkkuja ja kosmetiikkaakin. Talvisen pakkaspäivän kruunasi joulupukki, joka saapui viihdyttämään yleisöä muorin ja Petteri Punakuonon kanssa.

MAINOS

Kahvila Lounasportissa oli tarjolla herkullinen jouluruokailu myyjäispäivänä.
Jouluiset myyjäiset ja kahvittelut on jo pitkään jatkunut perinne Rannankylällä. Perinne alkoi yli 20 vuotta sitten entiseltä koululta ja siirtyi myöhemmin Suninsalmelle kyläyhdistyksen tiloihin.

Raili Toivola pääsi pukin ja muorin seuraan!

Kyläyhdistys muisti valtakunnan tasolla vuoden aikana ansioituneita kyläläisiä. Palkinnot annettiin Roosa Latva-Laturille, Marko Talvitielle ja Tauno Toivolalle.

Latva-Laturi voitti kesällä SM-kultaa T14-sarjan keihäänheitossa ennätystuloksella 46,99. Roosa pelaa myös menestyksekkäästi lentopalloa.

Talvitie nappasi neljä mitalia pistoolilajien sm-ammunnoissa Laukaassa elokuussa.

Toivola pääsi SM-hopealle metsänomistajien metsätaitokisoissa Sastamalassa syyskuussa. Mitalin arvoa nostaa se, että mukana miesten sarjassa oli 260 osallistujaa.

– Olen kierrellyt näitä tapahtumia jo pian 30 vuotta. Kultaa voitin vuonna 1991. Metsätaitokilpailussa liikutaan 2-3 kilometrin mittainen rata. Rataan saa käyttää aikaa tietyn verran. Jos menee ajan yli, saa miinuspisteitä. Radan varrella on lukuisia metsään liittyviä tehtäviä.

– Reitillä mm. arvioidaan pinta-alaa, kasvupaikkatyyppiä, puuston kokonaistilavuutta ja leimataan alueelta tietty määrä puustoa. Vaikka kilpailuissa on osallistujia hyvin, olisi hienoa, että nuorempi metsänomistajasukupolvi innostuisi tästä lajista. Tämä on mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa ja kuntoa kehittävää toimintaa, kuten metsänhoitokin, kertoo palkittu Toivola.


Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliVuokko Pajala vuoden 2016 omaishoitajaksi
Seuraava artikkeliVuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija esittäytyy Nelimarkka-museolla