Autokaupoilla lyhytelokuva Perhosta

Mainos[adrotate banner="3"]

Perhon kirkonkylän koulun pienryhmä osallistui lasten- ja nuorten valtakunnalliseen kulttuuritapahtumaan Oskari 2016. Kilpailu järjestettiin Valveen elokuvakoulun kanssa Oulun kansainvälisen lastenelokuvien festivaalien yhteyteen.

Oppilaat tekivät koululla lyhytelokuvan, joka lähetettiin lasten- ja nuorten Oskari-kilpailuun. Kilpailuun oli osallistunut kaikkiaan 150 elokuvaa, josta Perhon kirkonkylän pienluokan lyhytelokuva selvisi 16 parhaan joukkoon. Tästä joukosta elokuva jatkoi vielä neljän parhaan joukkoon. Lisäksi bonuksena tuli alakoulu sarjan yleisöäänestyksen voitto.

MAINOS
Projektissa oli paljon tehtäviä puvustuksen, lavastuksen ja käsikirjoituksen kanssa. Jokainen löysi mieleistä puuhaa. Näytteleminen oli kivointa!

Pienryhmä aloitti tammikuussa 2016 elokuvan varsinaisen ideoinnin ja kuvaamaan päästiin jo huhti-toukokuussa.

Idea lähti kehittymään ajatuksesta, että elokuva voisi liittyä autoihin. Oppilaat Jani Syrjälä, Jesse Yli-Hukkala, Mette Lammela, Juho Jääskeläinen, Jesse Hietaniemi ja Arttu Takala olivat mukana tekemässä käsikirjoitusta.

Jokainen oppilas sai myös mieleistä tekemistä esimerkiksi lavastuksen tai puvustuksen parissa. Kivointa oli ryhmän mielestä kuitenkin itse näytteleminen, vaikkei vuorosanojen muistaminen ollutkaan helppoa.

– Cars Perho ja Rauta- ja maatalouskeskus Kipakka toimivat yhteistyökumppaneina joissa elokuva kuvattiin. Oppilaat olivat täysillä projektissa mukana ja se oli hienoa oppilastyötä kaikilta.

– Tässä projektissa toteutui myös mainiosti uuden opetussuunnitelman yksi tavoite, kun opetusta integroitiin kirkonkylän muuhun paikalliseen toimintaan ohjaaja Arja Pajula tiivistää.

Toukokuun lopulla valmis elokuva lähetettiin lasten- ja nuorten Oskari-kilpailuun. Kilpailuun lähdettiin koululle tulleen erityisopettajan sijaisen Tiina Louhulan vinkistä.

Lokakuun lopulla tuli tietoa, että Perhon koulun lyhytelokuva on selviytynyt 16 parhaan joukkoon. Marraskuun 18.päivänä Oulussa järjestettiin Oskari-gaala, jonne koko elokuvatiimi lähtivät linja-autolla.

– Jännittäväähän se oli kun mentiin saliin. Tässä vaiheessa ei tiedetty mitä tulee ja miten ollaan pärjätty. Valkokankaalla luki isolla kirjaimilla Autokaupoilla ja taustalla soi Puuha Pete -musiikki, opettaja Arja Pajula muistelee.

Elokuva on esitetty Perhon koulujen vanhempainilloissa sekä kaikille koululuokille. Perhon kirkonkylän pienluokan tekemä lyhytelokuva on myös kaikkien nähtävillä youtubessa. Voi olla, että jossain vaiheessa jatkojalostamme elokuvaa.

Tanja Kyrönlahti

MAINOS
Edellinen artikkeliTule mukaan Sata askelta -kansalaiskeskusteluun
Seuraava artikkeliNeljä taloa Alajärven rannalla