MAINOS

Tule mukaan Sata askelta -kansalaiskeskusteluun

Meidän alueellamme järjestetään kolme Suomen askeleet -kansalaiskeskustelua helmikuussa: Lapualla, Kauhavalla ja Alajärvellä.

Jokaisessa keskustelussa noin kolmekymmentä ihmistä saa kattavan tietopaketin siitä, mitä haasteita ja mahdollisuuksia tulevaisuus asiantuntijoiden mukaan tuo. Sen jälkeen keskustellaan pöytäkunnittain avoimen demokratian World Cafe -menetelmällä kolmesta Suomen tulevaisuuteen liittyvästä kysymyksestä ja valmistellaan ratkaisuja tuleville sukupolville.

MAINOS

Kysymykset käsittelevät sähköisten palvelujen isoja rakenteellisia muutoksia, eriarvoisuuden tasoittamista ja paremman huomisen rakentamista. Huomiot, ideat ja ehdotukset kirjataan ylös ja tilaisuuden päätteeksi jokainen keskusteluun osallistunut pääsee kommentoimaan ja äänestämään ideoita lomakkeella.

Keskusteluista syntyneet ideat siirretään vuoden 2017 aikana nimettöminä verkkoon, jossa kuka tahansa voi niitä kehittää ja äänestää. Lopuksi ideat luovutetaan paikkakunnan nuorille, jotka esittävät oman ratkaisunsa valitsemallaan työmenetelmällä.

Yhdessä valmistelemamme 100 askelta kootaan yhteen ja luovutetaan keskustelupaikkakuntien ja koko maan poliittisille päätöksentekijöille. Paikalliset keskustelut antavat näin pohjaa alueen tuleville strategioille ja kuntasuunnitelmille!

Hanketta koordinoi poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sivistysjärjestö Kansanvalistusseura ja sen toteuttamisessa on mukana kymmeniä kansalaisjärjestöjä. Meidän alueellamme keskusteluja järjestävät yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan, Järvilakeuden ja Lapuan kansalaisopistot ja Leader Aisapari. Hanke on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

Jokaisen kansalaisopiston sivulle on jo avattu linkki, jolla voit ilmoittautua mukaan Sata askelta Suomen tulevaisuuteen -keskusteluun. Ryhmiin pyritään saamaan mahdollisimman laaja edustus alueen kaikista kansalaispiireistä ja ikäryhmistä. Ilmoittautua voit myös puhelimitse opistojen tai Aisaparin toimistoille.

Ensimmäinen keskustelutilaisuus pidetään Lapualla keskiviikkona 15.2. Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa ja Kauhavalla tilaisuus on heti seuraavana päivänä Hela-ravintolassa Yrittäjäopistolla. Alajärvellä tilaisuus on tiistaina 21.2. Jamilla Hoiskontiellä. Kaikki tilaisuudet alkavat iltakuudelta.

Jokaiseen keskustelutilaisuuteen tarvitaan myös ryhmänvetäjiä. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä opistoille tai Aisaparille! Vetäjille järjestetään perehdyttämiskoulutus Seinäjoella tammikuun 10. päivä. Matkakulut korvataan ja lisäetuna ryhmänvetäjät oppivat monikäyttöisen Word Cafe -menetelmän, joka soveltuu ideointiin ja suunnitteluun monessa asiassa.

MAINOS
Exit mobile version