Vanhat juhlistivat tanssien

Mainos[adrotate banner="3"]
Lipputangon soittajat esiintyivät livenä vanhojen loppupuolella.

Lukion kakkosluokkalaisista tuli viime viikolla koulujensa vanhimpia. Kolmoset lähtivät lukulomalle tavoitteena kevään ylioppilaskirjoitukset. Kakkosista tuli lukioidensa vanhimpia ja juhlan kunniaksi järjestettiin vanhojen tansseja.

Ähtärissä ja Kuortaneella vanhoja tanssittiin jo torstaina. Ähtäriläiset kävivät esittämässä koosteen kauniista puvuista ja tyylikkäistä tansseista Soinin yhtenäiskoululla perjantaipäivänä.

MAINOS

Alajärven lukion kakkoset esiintyivät perjantaipäivänä yläkoululaisille ja muille lukiolaisille. Illalla tanssit esitettiin läheisille uudistetussa koulukeskuksen liikuntasalissa.

Anneli ja Jyrki Paavolan opetuksessa tansseja harjoiteltiin yhden jakson ajan kuusi tuntia viikossa. Salin koristelun hoitivat kuvataiteen lavastuskurssilaiset ja juhlan juonsi Sara Peltola. Tanssipareja oli tänä vuonna parisenkymmentä.

Tansseissa nähtiin esittelytanssin jälkeen kauniita keskieurooppalaisia salonkitansseja. Ranskalaiset hovitanssit esitettiin ryhdikkäästi ja yleisö näki hyvin hiottuja askelkuvioita.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi ohjelmistossa oli mukana myös suomalaisia katrilleja ja menuetteja. Perinteisesti ohjelman lopussa nähtiin vauhdikas vanhojen oma tanssi.

Virallisen ohjelman jälkeen lukion bändi ”Lipputangon soittajat” tanssittivat juhlaväkeä muutamalla tunnetulla kappaleella.

Ähtärin vanhat esiintyivät koululaisille Soinissa.

Rami Puro

 

MAINOS
Edellinen artikkeliHautamäki jatkaa toisena Rallin SM-sarjassa
Seuraava artikkeliKyyjärvellä luovutettiin Suomen Hiihtoliiton ansiomerkkejä