Asunto Oy Alajärven Koivupuistolle paikallinen rakentaja

34
Mainos[adrotate banner="3"]

Asumisoikeusyhdistyksen Alajärvelle ns. miljoonatontille kaavailema kerrostalo meni puihin loppuvuodesta alkuperäisen rakennuttajan Lakean puolelta.

Nyt hanke on ottanut uutta tuulta purjeisiinsa, sillä hankkeeseen ryhtyy paikallinen Rakennusliike M. Ranta Oy, joka suunnittelee rakennustöiden alkavan keväällä 2018.

MAINOS

– Lakea jättäytyi hankkeesta, koska ennakkovarausaste oli liian alhainen. Heillä vaatimus oli, että asunnot olisi tullut olla varattuna ennakkoon 80-90 prosenttisesti, kertoo Asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Aho.

– Nyt kun saimme hanketta toteuttamaan paikallisen yrittäjän, on vaatimus ennakkovarauksista tätä alhaisempi. Varauksia on tällä hetkellä 15 kappaletta, joten tilanne on positiivinen.

Hanketta on viety eteenpäin viisikerroksisena kerrostalona, jossa olisi 31 asuntoa. Mikäli varausaste ei nouse riittäväksi, se voidaan toteuttaa myös nelikerroksisena.

Kaupungin hallintojohtaja Tero Kankaanpää kertoo, että kyseisen talon tontin kaava-asia etenee ja se tullee valtuustoon huhtikuussa. Sen jälkeen kaupunki voi alkaa käydä tontista joko kauppaa tai sopia vuokraamisesta.

Rakennusliikkeen Mikko Ranta sanoo, että kerrostaloa ryhdytään rakentamaan, jos 70 prosenttia huoneistoista on varattu. Vasta loppumetreillä ratkaistaan, tuleeko kohteesta neljä, vai viisikerroksinen.

Jos talosta tulee nelikerroksinen, siihen tullee 24 asuntoa.

Verrattuna hankkeen aikeisempiin suunnitelmiin, Ranta on laskenut että tontti tulee taloyhtiölle ”kaupan päälle”, mikä kohtuullistaa hintatasoa. Myös laina-aikaa on neuvoteltu uudelleen, mikä näkyy asukkaiden maksamissa vastikkeissa.

Asuntoa talosta ostava maksaa aluksi 30 prosenttia asunnon hinnasta ja 70 prosenttia tulee yhtiölainana ja se maksetaan rahoitusvastikkeella.

Kerrostaloon kaavaillaan yksiöitä, joiden koko on 28 ja 35 neliötä, kaksioita noin 48 nelin koossa sekä kolmioita 59 ja 64,5 neliön koossa. Parhaankin kolmion hinnaksi tulee alle 200000 euroa ja esimerkiksi iso yksiö toisessa kerroksessa on 105000 euroa.

Toisen kerroksen isossa yksiössä vastikkeet ovat kuukaudessa yhteensä noin 410 euroa.

Vanhat varaukset kohteeseen pysyvät voimassa ja uusia varauksia otetaan nyt vastaan.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa