Aktivointia yhdistysten ja yritysten yhteistyöhön

Mainos[adrotate banner="3"]

Piritta Malkamäen työhuoneen seinällä olevaan paperiin on tarralapuilla kiinnitetty asioita, joita Härmä tarvitsee.

– Asioita mietittiin yhdessä työpajassa. Aluksi mietittiin mitä Härmä on, mutta kun lisäsimme tarvitsee-sanan, niin asioita tuli enemmän ja uudesta näkökulmasta, toteaa Yhdistysten ja yritysten aktivointihaketta vetävä Piritta Malkamäki. Kaksivuotista hanketta hallinnoi Härmäin kehittämisyhdistys ry, hanketta rahoittaa Aisapari.

MAINOS

Hankkeessa pyritään lisäämään yritysten ja yhdistysten tietoisuutta erilaisista kehittämismahdollisuuksista.

– Tarvittaessa hankkeessa voidaan edetä myös käytännön tasolle, esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman päivittämiseen, mutta pääpaino on kehittämismahdollisuuksien löytämisessä, kertoo Malkamäki.

Hankkeessa pyritään myös yhteistyöverkostojen luomiseen, niin yritysten kesken kuin myös yritysten ja yhdistysten kesken.

– Alueella on isoja kesätapahtumia, jotka vaativat valtavasti niin alueen yritysten kuin yhdistystenkin toiminnalta. Pyrimme rakentamaan yhteistyöverkostoja, jotta tapahtumajärjestelyt sujuisivat ja olisivat miellyttäviä niin tapahtumaan osallistujien kuin kökkäläistenkin kannalta, Malkamäki toteaa.

Hanke on kohdennettu teollisuusyrityksiin ja matkailuun, mutta yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa. Laajasti ajateltuna matkailuun voidaan liittää myös palvelun ja kaupan alan yritykset.

Matkailualan toimijoiden yhteistyön vahvistaminen nähdään hakkeessa tärkeänä. Tammikuussa hanke järjesti retken Matkamessuille ja huhtikuussa suunnataan Tampereelle kotimaan matkailumessuille.

Yhdistys ylläpitää Härmä-info -sivustoa, jonka päivittäminen sekä linkittäminen niin Härmän matkailun kuin Visit Kauhava-sivuihin on tärkeää.

Hankkeen yhtenä yhteistyökumppanina on Alahärmä Yrittäjät. Yrittäjyyskasvatuksessa yhdistyksellä on yhteistyötä lukion suuntaan. Sitä kautta myös hanke on yhteistyössä lukioon. Lukiolaisia oli myös hankkeen matkalla Matkamessuilla. Lukiolaiset koostivat matkalta raportin, jonka antia käytiin läpi yrittäjien ja lukiolaisten yhteisessä aamiaistapahtumassa.

Piritta Makamäki on koulutukseltaan matkailualan tradenomi. Parhaillaan hän viimeistelee myös kauppatieteen maisterin opintoja Vaasan yliopistossa.

– Tässä työssäni olen päässyt hyödyntämään oppejani. En ole tyypillinen akateemikko, yrittäjyys on tähtäimessäni, kun vain löydän oikean alan, Piritta Malkamäki toteaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliPrayers Night kutsuu Rukousyöhön!
Seuraava artikkeliYhteiskunnallista yrittäjyyttä maaseudulle