2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Veroilta Alajärvellä – Myyntivoitto voidaan laskea kahdella eri tavalla

Veronmaksajain Keskusliiton lakimies Juha-Pekka Huovinen kertoi omaisuuden myynnin voitoista ja tappioista Alajärven veroillassa.

Henkilö on saanut perintönä asunto-osakkeen vuonna 2002. Perintöverotusarvoksi vahvistettiin 25 000 euroa. Henkilö myy osakkeen tänä vuonna 50000 eurolla. Mikä on edullisin tapa laskea myyntivoitto, Juha-Pekka Huovinen? Mainittavia remontteja ei ole tehty.

MAINOS

– Edullisin tapa laskea myyntivoitto on vähentää myyntihinnasta asunto-osakkeen alkuperäinen hankintameno eli perintöverotusarvo 25000 euroa. Lisäksi saa vähentää mahdolliset myyntikulut, kuten kiinteistönvälittäjän palkkion. Myyntivoitto on siis 25000 euroa miinus myyntikulut, Huovinen neuvoo.

– Toinen vaihtoehto olisi vähentää myyntihinnasta vain hankintameno-olettama, joka olisi 40 prosenttia myyntihinnasta vähintään 10 vuoden omistuksen jälkeen, eli 20000 euroa.

– Tällöin ei saisi vähentää myyntiin kohdistuneita kuluja eikä muitakaan kuluja. Voitto olisi silloin tasan 30000 euroa, Huovinen jatkaa.

Veronmaksajain Keskusliitto on kansalaisten ja yhteisöjen riippumaton järjestö, jolla on 229000 jäsentä.

Järjestön tavoitteena on kohtuullinen ja oikeudenmukainen verotus, ja se neuvoo suomalaisia kaikissa verotukseen liittyvissä asioissa. Veronmaksajilla on 34 paikallisyhdistystä ympäri Suomea, ja ne järjestävät alueellaan veroiltoja.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät