Alajärven Kenkä on odotettu vastaus kuluttajien toiveisiin

Alajärvellä on viimeiset kymmenen vuotta surtu sitä, ettei paikkakunnalla ole kenkäkauppaa. Naapuripitäjistäkin kenkäkaupat ovat kadonneet yksi toisensa jälkeen ja kun Alajärven muut kaupan palvelut ovat kehittyneet ja parantuneet, on kenkäkaupan puute entisestään korostunut.

Naisille löytyy käytännöllisen kengän lisäksi myös todellisia makupaloja…

Moni on kenkäkauppa -ideaa varmasti mielessään pyöritellyt, mutta kukaan ei ole ryhtynyt tuumasta toimeen, ennen kuin nyt.

MAINOS

Kesport -kauppiaana tuttu Lauri Joensuu on urheilukaupassa myynyt niin urheilu- kuin vapaa-ajankenkiäkin ja siinä saanut toistuvasti kuulla asiakkaiden harmittelua, kun Alajärvellä ei ole kunnon kenkäkauppaa. Toki tavarataloilla on omat kenkävalikoimansa, mutta kunnollista, hyvää ja laadukasta nahkakenkää myyvää liikettä on kaivattu.

Selväksi on siis tullut, että kysyntää on. Koska kotipitäjän kehittäminen on Laurille tärkeä asia ja samasta Maxin kiinteistöstä vapautui hyvä 125 neliön liiketila, alkoi suunnitelma kehkeytyä. Alajärven Kenkäkaupan avajaiskahvit hörpitään munkki kyytipoikana ensi viikon perjantaina ja lauantaina 7.-8. huhtikuuta.

Miehille on tarjolla lukuisista eri merkeistä laadukkaita nahkakenkiä.

Konsultiksi ja tärkeäksi avuksi kenkäkaupan perustamissuunnitelmiinsa Lauri sai Petri Harjun, jonka kanssa käytiin mm. Imatralla parin päivän reissulla tavarantoimittajien luona. Lopputulos on se, että avajaisiin esille saadaan noin tuhat paria laadukkaita kenkiä naisille ja miehille, juhlaan ja vapaa-aikaan.

Valikoimissa on kattavasti erilaisia malleja ja tuotemerkkejä. Kotimaistakin kenkää löytyy, lähimmiltään Seinäjoella valmistetut Janita -kengät. Tuotemerkkejä riittää, esimerkkeinä mm. Finnsoft, jotka ovat eläkeläisten käsin valmistamia nahkakenkiä, lisäksi löytyy Sievin jalkinetta, Eccoja, Riekereitä ja Tamarista sekä lukuisia muita laatumerkkejä.

Peruskenkien rinnalla on myös työ- ja terveyskenkiä sekä erityisleveällä lestillä olevaa pehmeäpohjaista Podowell -kenkää sisälle ja ulos. Nämä ovat erinomainen vaihtoehto ikääntyneille ja Lauri tulee mielellään esittelemään niitä vaikkapa hoivakoteihin.

Lasten kenkiä Alajärven Kenkäkaupassa on ryhmänä vähiten, mutta todella kivaa jalkaan laitettavaa löytyy silti myös perheen pieneimmille.

Vaikka tarjonta on aivan eri luokkaa kuin tavaratalojen kenkäosastoilla, on hintataso pidetty sopivana. – Hintamme ovat samat kuin muuallakin, ostajan ei tarvitse arvuutella uskaltaako meiltä sen suhteen ostoksensa tehdä.

Myymälässä tullaan ainakin alkuvaiheessa näkemään paitsi kauppiasta itseään, myös Kesportista tuttua Riinaa ja myös muita Kesportin myyjiä tarvittaessa. Jos kenkäkauppa alkaa rullata tavoitteiden mukaan, se tulee tietämään yhden lisähenkilön palkkaustarvetta.

– Olemme satsanneet liikkeeseen tosissaan, jotta se voisi vastata paitsi alajärveläisten, myös koko alueen asukkaiden tarpeisiin. Meillä on hyvät varastot, hyvät tuotteet ja hyvät hinnat, Lauri sanoo.

Liikkeen avajaiset ovat perjantaina 7.4. kello 10-17 ja lauantaina kello 10-14 tarjouksin ja munkkikahvein. Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee paikalle tutustumaan tarjontaan.

Jatkossa liike on avoinna arkisin kello 10-17 ja lauantaisin kello 10-14. Alajärven Kenkä sijaitsee Maxin kauppakeskuksessa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version