Veto avasi komean myymälän

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Veto avasi fanituotemyymälän, jollaista yhdelläkään muulla Superpesis-seuralla ei ole. Viime torstaina kaupassa kävi kuhina.

Vimpelin Vedon superpesisjoukkueen kapteeni Henri Puputti työskentelee myyntipäällikkönä Vedon fanituotteet toimittavassa Unique Branding Oy:ssä. Puputin mukaan joukkueella riittää nyt virtaa viime vuoden voiton ansiosta.

– Isäntä kyllä repii pelihousunsa, kun näkee nämä. Tohtiikohan sitä ensi viikolla olla edes kotona, Arja Luoma-aho arveli pilke silmäkulmassa ostettuaan kaksi Vedon t-paitaa ja kangasmerkin. Alajärven Luoma-aholla asuvan pariskunnan emäntä kannattaa entisenä vimpeliläisenä Vetoa, isäntä taas Alajärven Ankkureita.

MAINOS

Piia Mattila etsiskeli miehelleen synttärilahjaa. Kassiin päätyi valkoinen huppari ”Suomen mestarit 2016” -painatuksella.

– Kutistuukohan tämä paljon, pitääköhän ottaa reilu koko?, Piia pohti.

– Eivät ne kyllä kutistu, vakuutti Päivi Hernesniemi.

Hernesniemi on Vedon fanituotteet toimittavan Unique Branding Oy:n toimitusjohtaja. Yritys on toiminut Lappajärvellä vuodesta 2011 ja muuttaa toukokuussa Seinäjoelle.

Vedon fanituotevalikoima on moninkertaistunut siitä, kun se aloitti yhteistyön Unique Brandingin kanssa kolme vuotta sitten. Artikkeleita on kymmenittäin: paitoja, takkeja, huppareita, pipoja, lippiksiä, vauvojen bodyja, reppuja, pikkutavaraa.

– Uutuuksia tulee pitkin vuotta sitä mukaa, kun keksitään. Haaveita ja toiveita otetaan vastaan. Kauden alussa tehdään ainakin uusia lippiksiä ja t-paitoja, Hernesniemi kertoo.

Virtaa riittää, paineita ei ole

Vedon yritykselle plussaa ovat upeat näyteikkunat ja yhteinen väliovi Nelimarkan leipomo-kahvilan kanssa. Myös Vedon toimisto siirtyi samaan liiketilaan. Viimeksi paikassa on toiminut Kukkasalonki Kastanja.

Jääkiekkoseurat ovat perustaneet komeita fanikauppoja, mutta Superpesiksen saralla Vimpelin kauppa on ainutlaatuinen, kertoo Vedon joukkueen kapteeni Henri Puputti. Mies työskentelee myyntipäällikkönä Unique Branding Oy:ssä.

– Hinta-laatusuhteen pitäminen oikeana on tärkeää. Fanituote ei saa maksaa liikaa, Puputti toteaa.
Avajaispäivinä Puputti oli myymälässä asiakkaiden jututettavana ja jakamassa kuviaan nimikirjoituksella.

Hallikauden jo toisena vuonna peräkkäin voittanut Veto lähtee tavoittelemaan Suomen mestaruuden uusimista kovassa iskussa, kuvailee Puputti.

– Mestaruuden uusiminen on aina hankalaa, mutta viime kauden voitto on antanut lisää virtaa ja intoa joukkueelle.

Kovia paineita pelaajilla ei ole, uskoo Puputti.

– Viimeksi saimme mestaruuden vuonna 2010 ja väliin mahtuu viisi hopeaa putkeen, joten kyllä paineet on matkalla jo tiputettu.

Joukkueen perusta on kunnossa: toimintakulttuuri ja -ympäristö ovat selkeitä ja joukkue tietää, mitä tekee. Psykologinen valmennus ei ole Puputin mielestä tarpeen.

– Pelinjohtaja Kivimäki on meidän oma poppamies, Puputti hymyilee.

Pelikausi alkaa, kun Seinäjoen Jymy-Jussit hyökkää Saarikentälle 6.5. Kommentit taas kaikuvat katsomossa, mutta myös kentällä ajatukset ja puhe risteilevät, vaikkeivät katsojat kuule siitä kuin pieniä otteita.

– Minulle jos laittaisi mikrofonin, niin jutuistani voisi tehdä vaikka kirjan. Joskus joku on kuullut jotain ja lehdestä on saanut sitten lukea… Sitä eläytyy peliin niin lujaa, että suusta saattaa tulla sanoja, mitä ei tarkoita. Ei siinä tuomareita pyritä loukkaamaan, vaan pikemminkin psyykataan vastustajaa, Puputti pohtii.


Anne Savela

MAINOS
Edellinen artikkeliÄijät haastetaan tanssimaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi
Seuraava artikkeliTapahtumia Soinin helluntaiseurakunnassa!