0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

OUTLOAD17 valloitti Alajärven

Alajärven toimipisteen datanomi- ja merkonomiopiskelijat järjestivät OUTLOAD17 -verkkopelitapahtuman eli lanit Alajärvellä pääsiäisenä osana opintojaan.

Tapahtumaa alettiin suunnitella syyskuussa 2016 jolloin valittiin opiskelijoiden keskuudesta työryhmä. Järjestäjätiimiin haki alkunperin 40 opiskelijasta 30, lopulliseen järjestäjäryhmään valittiin 14 opiskelijaa.

MAINOS

Ensimmäistä kertaa tapahtuman järjestäjiin pääsi mukaan merkonomiopiskelijoita. Datanomit hoitavat tapahtuman teknisen toteutuksen ja merkonomit vastaavat taas kaupallisesta toteutuksesta, mm myynnistä ja markkinoinnista.

Tapahtuma järjestettiin kolmatta kertaa. Aikaisempina vuosina konepaikkoja on ollut myynnissä 100kpl. Näistä on ennakkomyyty noin 60kpl ja paikalla on ollut noin 80 lanittajaa.

Innokkainkin lanittaja väsyy joskus, mutta aina ei nukkumaan malta lähteä kotiin saakka.

Tänä vuonna konepaikkojen määrää päätettiin nostaa 120:een. Tämä kannatti, koska konepaikkoja myytiin ennakkoon 110 kappaletta, eli lähes tuplasti enemmän kuin viime vuotena. Lopulta konepaikkoja myytiin yhteensä 117 joten kolmesta konepaikasta jäi vajaaksi loppuunmyyty tapahtuma. Yhteensä kävijöitä tapahtumassa oli 230.

Tänä vuonna tapahtuman ohjelmaa laajennettiin. Tämän mahdollisti tapahtuman keston laajentaminen kolmeen päivään. Tapahtuman oheisohjelmassa oli mm biljarditurnausta, pingisturnausta, ilmakiekkoturnausta, nhl17 -turnausta.

Varsinaisessa turnausohjelmassa oli Counter-Strike: Global Offensive 5on5 HIGH ja LOW -turnaukset sekä Overwatch. CSGO 5on5 HIGH -turnaus on ollut perinteisesti koko Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kovatasoisin.

Tänä vuonna tiimejä otettiin mukaan kahdeksan ja turnaus oli bookattu täyteen reilussa vuorokaudessa. Kaukaisin tiimi tuli Lahdesta, muutama tiimi oli Seinäjoelta ja loput Järviseudulta. Voiton tässä pääturnauksessa vei seinäjokinen NUBA voittamalla finaalissa lahtelaisen GlockIstujat -tiimin numeroin 2-1.

Alajärvinen elektroniseen kilpapelaamiseen keskittyvä RPEAT eSportsin Counter-Strike -tiimi osallistui ensimmäiseen turnaukseensa ja päätyi sijalle kolme häviämällä semifinaaleissa GlockIstujille numeroin 2-0.

Vuoden 2017 tapahtuma oli onnistunut. Ohjelma eteni aikataulujen mukaisesti, tapahtumassa ei ollut järjestyshäiriöitä eikä tieto- tai sähköverkko temppuillut. Näiltä osin tapahtumaa on hyvä lähteä kehittämään eteenpäin.

Tyypillinen lanivierailija on iältään 13-17 -vuotias ja nuoret selvästi kaipaavat yhteistä tekemistä ja yhdessäoloa. Alajärvellä on selvästi tilausta tämän tyyliselle tapahtumalle. Ensi vuoden tapahtumaa aletaan suunnittelemaan jälleen syksyllä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät