12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataideryhmät esittäytyvät

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataideryhmien näyttely on esillä vielä 16.5. saakka Opiston toimitila Makasiinissa.

Kuvataideryhmät harrasta ja harjoittele ja Tekniikasta toiseen ovat tuoneet esille monipuolisen, mielenkiintoisen ja tasokkaan näyttelyn. Mukana on teoksia 21 harrastajalta. Vuoden työskentelyn tuloksista on kultakin osallistujalta valittu keskimäärin 2-3 teosta näyttelyyn.

MAINOS

Opiston Makasiinin opetustilaan on sommiteltu kokonaisuuksia joissa aihepiiri ja värimaailma sitovat eri tekijöiden työt yhteen. Harjoitusten, erilaisten tekniikoiden ja tyylisuuntien kokeilun myötä taidot ovat kehittyneet.

Saman aiheen eri variaatiot tulevat hyvin esille varsinkin asetelmissa. Vuoden aikana tehdyissä töissä aihepiiri on laaja.

Harjoitusten lomassa jokainen on voinut työskennellä itselleen mieleisimmän kuvauskohteen parissa. Samoin on eri tekniikoiden laita.

Esillä on perinteisiä öljyväri- ja akryylimaalauksia, akvarelleja, peitevärimaalausta, temperaa, sekatekniikkatöitä ja kollaaseja.

Omien maalauspohjien ja pohjustusten valmistus on antanut syvemmän kosketuksen maalauksen koko syntyprosessiin ja myös uuden tuntuman maalaamiseen.

Kuvataiteen harrastaminen avaa silmät ja opettaa näkemään. Se antaa mahdollisuuden myös oman sisäisen maailman, muistojen, toiveiden pelkojen, odotusten ja monien muiden asioiden tutkimiseen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät