25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

JPK juhli 20-vuotiasta seuraa

Järviseudun Pallokerho vietti 20-vuotisjuhlaa Hoiskon maamiesseuralla viime lauantaina. JPK:n lippu liehui salossa ja rentoa iltaa vietettiin hyvän ruuan, musiikin, seuran ja tietenkin myös jääkiekon merkeissä.

Otto Latvalaa muistettiin kunniamaininnalla ja Harri Hakalasta tehtiin seuran ensimmäinen kunniajäsen.

Kun seura tuli nuoren miehen ikään, se halusi juhlalla muistaa seuran perustajajäseniä.

MAINOS

– Siinä on vimpeliläisiä väkitukkoja ja alajärveläisiä väkitukkoja ollu ja ne on 20 vuotta sitten jo nämä jääräpäät yhteisen urheiluseuran pystyneet tekemään.

– Se on ihan merkittävä teko, se kyllä jäisi monelta mieheltä tänä päivänä tekemättä. Sitä voi vaikka Ankkureille ja Vedolle ehdottaa, koittakaapa onnistuuko, seuran puheenjohtaja Petri Koskenmäki veisteli.

– Jos ei pojat, nykyisin miehet, olisi olleet niin avarakatseisia, nähneet kauas, varmasti tämä jääkiekon pelaaminen Järviseudulla olisi ihan toisissa kantimissa mitä se nyt on.

Tänä vuonna seuralla on 244 lisenssin maksanutta jäsentä. Koskenmäki epäileekin, että siinä seura on S-Kiekon jälkeen heti toisena Etelä-Pohjanmaalla. – Menestystäkin on vähän saatu aikaiseksi, Koskenmäki toteaa ja viittaa Otto Latvalan saavutuksiin.

Seura muisti juhlassa seuran perustajajäseniä. Ensimmäisenä puheenjohtajana aikanaan toimi Hannu Tikkakoski, ja hänestä tehtiin seuran ensimmäinen kunniapuheenjohtaja.

Muita perustajajäseniä ovat Jari Vainio, Asko Kärnä, Markku Lapinkorpi, Seppo Hautala, Panu Höykinpuro, Kullervo Kataja, Kari Rantala, Jari Salmi, Olli Valtola, Reino Jaatinen ja Alpo Hautamäki.

Tikkakoski kiitti perustajajäsenten puolesta seuraa muistamisesta. -Nyt on iloa katsoa, että homma on itänyt ja toiminta on laajentunut paljon siitä mitä se ensin oli, meillä on oma halli ja jäsenmäärä on kasvanut, Tikkakoski totesi.

– Ilman näitä miehiä ei seuraa olisi, Koskenmäki jatkoi. Mutta mikähän olisi meidän seuran tilanne, jos meillä olisi ollut sellaista puuhamiestä ollut näidenkin jälkeen, joka on ollut jälkeenpäin erittäin merkittävässä osassa eli Harri Hakala.

Hakalasta tehtiin seuran ensimmäinen kunniajäsen. – Halliyhtiön puolesta kiitokset JPK:laisille. Ilman JPK:ta ei tietenkään olisi halliakaan, Hakala kiitteli.

Hallissa on pelattu viime vuonna noin 140 peliä ja harjoittelutunteja on ollut noin 1100. Halliyhtiö pyrkii yhä parantamaan halliolosuhteita. Lähtökohtana aikanaan oli pienellä rahalla ja isolla työmäärällä aikaan saatu halli, johon saatiin viime kesänä kaukalo. Tulevan kesän aikana on tarkoitus saada halliin lisää lämpöä.

Hallin ovi aukeaa 60000 kertaa kahdeksan kuukauden aikana, ja hallia käytetään ainakin kahdeksan kunnan alueelta käsin. Koskenmäen mukaan nämä kävijät käyttävät myös muita kunnan palveluita, ja niin uimahalli kuin hiihto-olosuhteetkin ovat saaneet kiitosta ulkopaikkakuntalaisilta.

Seura muisti kunniamaininnalla Otto Latvalaa, joka teki järviseutulaista urheiluhistoriaa voittamalla ensimmäisenä Järvi-Pohjanmaalla syntyneenä jääkiekon A-junioreiden Suomen mestaruuden sekä alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruushopeaa. Latvala edustaa tällä hetkellä Hämeenlinnan Pallokerhoa.

Muistamisten jälkeen iltaa jatkettiin tilaisuuteen sopivalla tavalla seuraamalla jääkiekon MM-kisojen välieräottelua Ruotsi-Suomi. Iltaohjelmassa yleisöä viihdytti Jarkko Yli-Sikkilä InBeat.

JPK:n hallitukseen kuuluu Koskenmäen lisäksi Jari Hämeenniemi, Jan Kujala, Johannes Herttola, Hannu Hirsimäki, Ari Niemenaho, Juha Miettinen, Pasi Kari ja Antti Latvala.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät