Marjaana Kelton käsi kävi tuhoisasti Lappeenrannassa. Kuva: Samuli Koivusalo.

Veikot avausvoittoon

Pesäysit, Lappeenranta – LaVe 0-1 (3-5,2-2)

Viime viikon peleissä nähtiin lupauksia lavettarien pesistaidoista. Nyt sitten vihdoin peli kesti sillä tasolla, mitä on odotettu koko kevät. Joukkue pystyi toteuttamaan pelinjohdon ennakkosuunnitelmien mukaista käsikirjoitusta.

Sisäpeli toimi loistavasti, mistä osoituksena kärkikaksikon, Kaisa Jaakkola ja Marjaan Keltto, tuomat kuusi juoksua. Heitä saattelivat varmasti eteenpäin Riina Rantala ja Essi Ritola tehoin 6/7. Piritta Kärnä sivalsi kummankin jakson avausjuoksut. Ritola kotiutti myös kahdesti ensimmäisen jakson ratkaisuhetkillä. Joiden jälkeen Lappeenranta sortui vielä kahteen harhaheittoon, mitkä Veikot käytti hyväkseen.

Kärnä iski toisen jakson avausjuoksun, mistä Roosa Aho jatkoi tilanteeksi 2-0. Kahdessa viimeisessä vuorossa kotijoukkue tuli vielä tasoihin. LaVe kehitteli viimeisen tasoittavalla ajotilanteen, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi.

Essi Ritola on päässyt oivaan vireeseen, mikä heijastuu koko joukkueen tekemiseen. Toinen etupelaaja Marjaana Keltto toimi hänen kanssaan tehokkaasti tuhoten lappeenrantalaisten etenemisaikeita palkinnon arvoisesti.

Kiivas ottelutahti antaa nyt hengähtämis- ja harjoittelurauhan hetkeksi. Ensi viikon keskiviikkona Veikkaus TV:n pelissä Veikkolaan saapuu sarjan kovalyöntisin joukkue Pesäkarhut Porista.