Hautakylän iltamat täytti salin

Mainos[adrotate banner="3"]

Hautakyläsali täyttyi jälleen kerran takapenkkejä myöten, kun kyläyhdistyksen iltamat järjestettiin perjantaina. Iltamat alkoi nuorten prinssien ja prinsessojen tanssiesityksellä Prinsessa Ruususen musiikin tahdissa. Kyläyhdistyksestä Tarja Vuorinen avasi illan.

Nuoret prinsessat ja prinssit aloittivat illan ohjelman.

– Tällä kertaa juhlistamme myös Suomen 100-vuotista taivalta. Kiitokset itsenäisyytemme puolesta töitä tehneille on hienoa lausua täällä. Voimme iloita ja ilmaista itseämme vapaasti vapaassa maassa.

MAINOS

– Kyläyhdistyksen aktiivit ovat kunnostaneet juhlapaikan pihapiiriä ja siivonneet koulun ja ympäristön juhlakuntoon, kiitteli Vuorinen.

Iltamissa kuultiin Tyynen ja Uunon (Inkeri Väliaho ja Hannes Ylätalo) niksejä ”Niksipirkan” tyyliin. Nuori Topi Vuorinen esitti taitavasti haitarimusiikkia.

Juhlapuheessa Elise Ylätalo tapututti yleisöllä aplodit kyläyhdistyksen talkootyölle. Ylätalo toi puheessaan esille sota-aikojen muistot, jotka koskettavat hänenkin sukuaan.

– Enempää maamme hyväksi ei voinut antaa kuin oman henkensä. Täällä Hautakylälläkin monesta talosta kaatui sodissa useitakin miehiä. Kokemukset sodista on syytä saada taltioitua, sillä kovinkaan kauaa ei miehiä ja naisia ole niistä ajoista enää itsen kertomassa, muistutti Ylätalo.

– Suomi on ollut esimerkillisen tasa-arvoinen maa. Siitä on osoituksena esimerkiksi naisten varhainen äänioikeus vaaleissa. Soinissa on raivattu soita ja metsiä pelloiksi sitkeällä tavalla.
Maaseutuyrittäjyys on täällä edelleen tärkeää. Täytyy muistaa, että Suomi on hyvä maa elää, kiitteli Ylätalo.

Illan näytelmän ”Uutiskatsaus” jälkeen syötiin makkaraa grillistä ennen kuin Onnensävel -yhtye alkoi tanssittamaan perjantai-illan ratoksi.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliAnkkureille tärkeä voitto
Seuraava artikkeliKatja Kujala kiitää teatterista toiseen