Lavettaret ahdisteli sarjajohtajaa

Mainos[adrotate banner="3"]

LaVe- Manse pp 0-2 (3-4,0-4)

Manse pp Tampereelta joutui tekemään tosissaan töitä, jotta täysi pistepotti irtosi kotiin viemisiksi Lappajärveltä. Tämän pelin perusteella naisten Superpesis on tällä kaudella erittäin tasainen, vaikka sarjataulukkoa lukiessa ei siltä tunnu. Veikoilla oli mahdollisuus ottaa ainakin yksi piste sarjaa johtavalta Manselta, mutta kokeneempi joukkue käänsi tilanteen edukseen.

MAINOS

Lavettaret sai unelma-alun kehittelemällä heti ajolähdön, mitä purkamaan asettui jokeri Piritta Kärnä. Ensimmäisestä yrityksestä tuli vielä palo, mutta toisella kertaa Marjaana Keltto ehti kotiin. Jatkoa seurasi Essi Ritolan tuodessa harhaheitolla juoksun.

Tampere oli tyrmätty ja aseeton omalla sisävuorollaan. LaVe jatkoi hyviä otteita kehittelemällä  toisessa vuorossa tilanteen Kärnälle, joka tempaisi pallon kolmosrajasta katsomopenkalle. Juoksun toi Janina Männikkö. Tasoittavallaan vieraat tulivat juoksun päähän Anna Rintasen kotiutuksilla. Sama pelaaja iski neljännen tasoittavalla vastustamattomasti väliin. Leena Ojasen välilyönnillä Manse korjasi jaksovoiton.

Ottelun ainoa huono ulkovuoro lavettarille sattui toisen jakson alkuun, missä vieraat saivat neljä juoksua. Tuota eroa LaVe ei pystynyt kuromaan umpeen joukkuetta vastaan, mikä on antanut keskimäärin 2,7 juoksua peliä kohti. Sen sijaan kotijoukkueen ulkopeli piti jatkossa tamperelaisten yrittäessä niin näpeillä kuin kovillakin lyönneillä.

Kolmostilanteita Veikot loivat kaikkiaan 15, mutta tällä kertaa kotitaival oli pisin. Yleensä se on ollut onnistumisprosenteilla mitattuna vahvinta aluetta. Aiemmissa peleissä kakkostilanteiden purku on ollut työlästä, mutta nyt se onnistui loistavasti. Yhdeksän onnistumista kymmenestä osoittaa, että valmennusjohto on tehnyt pelaajien kanssa työtä asian eteen.

Veikkojen ykköspalkittu Marjaana Keltto ja pelinjohtaja Jukka-Pekka Tuomela olivat pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa yhtä mieltä siitä, että varsinkin ensimmäisen jakson menettäminen harmittaa, mutta pelissä oli paljon hyvää jatkosarjaa ajatellen. Kakkospalkinnolla palkittu Jannika Lillunen esitti Kelton tavoin ulkopelissä näyttäviä suorituksia ja sisäpeli toimi molemmilla pelaajilla.

Keskiviikkona lavettaret matkustavat Kajaaniin runkosarjan päätösotteluun, mikä lienee ensi viikon jatkosarjan esiottelu. Manse- pelin otteilla pisteet tulevat Järviseudulle. Merkille pantavaa on se, että Veikkojen kaikki pisteet ovat tulleet vierasotteluista, joten sille jatkoa lienee luvassa.

MAINOS
Edellinen artikkeliKorpela hopealle, Peltomäki neljäs
Seuraava artikkeliÄlä virittele pihalla vaan kutsu sähkömies