24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Palvelut paranevat Alajärven terveyskeskuksessa kiirepäivystyksen lisätuntien myötä

Alajärven terveyskeskuksessa palvelut paranivat merkittävästi elokuun alussa, kun kiirepäivystyksen vastaanottoaikoja lisättiin asiakkaiden toivomuksen mukaisesti.

Nyt kiirepäivystystä on tarjolla arkisin kaksi tuntia pidempään kuin ennen, eli aina kello 20 saakka, ja kiirepäivystystä on tarjolla myös viikonloppuisin lauantain lisäksi sunnuntaisin, molempina päivänä kello 10-18.

MAINOS

Kiirepäivystys on tarkoitettu lähinnä pienten tapaturmien hoitoon, nopeisiin yleistilan laskuihin, kuumeisiin, korvakipuihin ja virtsatietulehduksiin.

– Neljän jälkeen iltaisin meillä ei ole käytössämme enää laboratorion eikä röntgenin palveluja, joten edelleenkin päivystykseen kannattaa hakeutua päiväaikana aina, kun se on mahdollista, muistuttavat terveyspalvelujohtaja Ioannis Stogiannidis sekä lääkäri Leena Uusitalo.

Vaikka laboratorio- ja röntgenpalveluja ei viikonloppuisin ja iltaisin ole tarjolla, pystytään kiirevastaanotolla auttamaan potilaita nopeasti syntyneissä tilanteissa. Tarvittaessa potilaat ohjataan Seinäjoelle.

Muutoksen myötä Alajärven terveyskeskus palvelee nyt samassa linjassa muiden Etelä-Pohjanmaan terveyskeskusten kanssa. Tätä ennen Alajärvellä palvelut ovat kiirevastaanoton osalta muita niukemmat.

Alajärven terveyskeskuksen vastaanotolla asiakkaita palvelee tällä hetkellä yhdeksän eri lääkäriä. Päivystys ja kiirevastaanotto on kokonaan ulkoistettu keikkalääkäreille, eli omat lääkärit hoitavat lähinnä kiireetöntä vastaanottoa.

Terveyskeskus on rakennuksena parhaillaan ison remontin alla, mutta asiakkaiden on hyvä muistaa rakennustöiden keskellä, että terveyskeskuksen pääovi on ja pysyy paikallaan.

Käytössä olevien tilojen kanssa remontin aikana joudutaan tekemään välillä järjestelyjä ja asiakkailta toivotaan kärsivällisyyttä, mutta kaikki työ pystytään tekemään terveyskeskuksen tiloissa, vaikka välillä kuuluisikin työkoneiden ääniä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät