0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kansaedustaja sadunkertojana Mäntymäen päiväkodissa

Kansanedustaja Reijo Hongisto osoitti huumorintajua ja heittäytymiskykyä, kun mies saapui upouuteen Mäntymäen päiväkotiin Alajärvellä, istahti alas ja alkoi kertoa lapsille satua.

Satusetänä Reijo saavuttikin suuren suosion 5-6 vuotiaiden kuulijoidensa joukossa, jotka herkeämättä kuuntelivat taitavasti esitettyä tarinaa. Hongisto selvittikin näin puhujana melkoisen tehtävän, sillä lapsia vaativampaa yleisöä tuskin poliitikkokaan usein saa eteensä.

MAINOS

Hongiston vierailu Mäntymäen päiväkodissa liittyi Kansanedustajat päiväkodeissa -teemaviikkoon, jota vietetään vietetään parhaillaan. Viikon tarkoituksena on tuoda edustajat päiväkoteihin tapaamaan lapsia ja lukemaan oman lapsuutensa lempikirjoja.

Samalla kansanedustajat tutustuvat päiväkotien arkeen ja mahdollisuuksiin uudistaa ja parantaa lasten kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeää varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatuksen järjestäjille ja päiväkotien henkilökunnalle tarjoutuu tilaisuus tuoda päättäjille viestiä päiväkotien arjesta iloineen ja suruineen.

Eduskunnan yhteistyökumppaneina teemaviikon järjestämisessä ovat Kuntaliitto ja Lastentarhanopettajaliitto.

Kansanedustajat päiväkodeissa -teemaviikko on eduskunnan ohjelmaa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna, jonka teemana on Yhdessä.

Vastaavia vierailuja kansanedustajat ovat tehneet pitkin vuotta myös kouluille, Hongistokin on alkuvuodesta vieraillut koululla Pietarsaaressa.

Hongisto näkee tämäntyyppiset vierailut hyvin tärkeiksi, aikaisemmin poliisina toimiessaan hän teki koulu- ja päiväkotivierailuja selvästi enemmänkin kuin nyt kansanedustajana.

Alajärvelle uuteen päiväkotiin Hongisto tuli vierailemaan todella mielellään ja pani innostuneena merkille, että päiväkoti on rakennettu paikallisesta hirrestä.

Hongisto pani tyytyväisyydellä merkille myös sen, että henkilöstö kertoi saaneensa esittää näkemyksiään asioihin jo rakennusvaiheessa ja ne oli huomioitu todella hyvin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät