-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Vuoden yrittäjä Vimpelin Metallityö

– Olin melko hämilläni, kun soitto valinnasta tuli. Vimpelissä on vireää yritystoimintaa, ja olen otettu tällaisesta tunnustuksesta, kertoo Vimpelin Vuoden yrittäjä Mikko Liikala.

Vimpelin Vuoden yrittäjäksi valittu Mikko Liikala luotsaa Vimpelin Metallityötä, jonka toimialaan kuuluvat metallirakenteiden ja niiden osien valmistus. Yritystoiminnan Liikala aloitti marraskuussa 2011. Viime vuodenvaihteessa yrityksen toimitila siirtyi Liikalan kotipihalla sijaitsevasta hallista Lähdetielle.

MAINOS

Liikalalla oli aiemmin käytössään entisen Tiklaksen hallissa sijainnut varastotila, jossa tehtiin myös kokoonpanoa. Nykyisessä toimitilassaan Vimpelin Metallityöllä on käytettävissään 250 neliömetrin tilat.

Konttori on remontoitu ja hallin puolelta lattia uusittu. Piha-aluetta on myös suurennettu. Vimpelin Metallityön asiakaskunta on laaja yksityishenkilöistä pieniin ja suurempiinkin yrityksiin.

– Suurin osa työtehtävistä tulee Ruukin Vimpelin- ja Alajärven-tehtaiden sekä Mäkelä Alun kunnossapidosta. Vaasalaisen Wasaconin hallityömailla on alihankintana Vimpelin Metallityön hitsaaja töissä.

Kasvu-uralla

Tällä hetkellä Vimpelin Metallityö työllistää yrittäjän itsensä lisäksi yhden henkilön. Yrityksessä on ollut kone- ja metallialan opiskelijoita harjoittelussa. Liikala toteaa, että tehokasta ja pätevää työntekijää on vaikea löytää.

– Paljon tehdään siten, ettei ole valmiita piirroksia. Käydään esimerkiksi yrityksessä mittanauhan ja paperin kanssa. Paljon pitää tietää esimerkiksi lujuuslaskennasta ja esimerkiksi siitä, millainen rauta on hyvä ja kestävä, muttei liian painava esimerkiksi metallialan yrityksessä käytettäviä hoitotasoja tehtäessä.

Liikala on mukana hankkeessa, jossa korkeasti koulutettuja työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia henkilöitä voi palkata töihin. Vimpelin Metallityössä on akuutti tarve toimistopuolen osaajalle tarjouslaskentaa, markkinointia ja kirjanpitoa hoitamaan. Hallin puolella vaikutus näkyisi töiden tehostumisena. Mikko Liikala kertoo, että hänen oma paras panoksensa tulee hallin puolella.

– Hankkeessa arvioidaan yritystä ja pyritään kehittämään kehittämisen arvoiseksi koettuja alueita. Näen yritykselle hyötyä tästä hankkeesta.

Vimpelin Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Teija Uitto-Kohonen kertoo, että yhdistyksen hallituksella on tietynlaisia kriteerejä, joiden pohjalta Vuoden yrittäjän valintaa mietitään.

– Mikko Liikala on siirtynyt sivutoimisesta yrittäjästä päätoimiseksi, palkannut henkilökuntaa ja tehnyt investointeja yritykseensä. Lisäksi hän käyttää markkinoinnissa tämän päivän some-kanavia, kuten esimerkiksi Facebook-sivua ja Instagram-tiliä.

Vimpelin Metallityö valmistaa ja myy myös omia tuotteita: pyykkitelineitä, pesäpallon ja esimerkiksi golfin ja jalkapallon harjoitteluun sopivia lyöntikehikkoja sekä luistelutukia, suksenvoitelutelineitä ja skyykkykehikkoja.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät