Evijärven tarjonta ja tilanteet näppärästi näkyviin mobiilisovelluksella

Evijärven tapahtumat, kaupallinen tarjonta ja paljon muuta löytyy nyt kätevästi älypuhelimella ja tabletilla ilman googlettelua ja sivustojen selailua. Evijärven yrittäjät ja kunta ovat julkaisseet Evijärvi-mobiilisovelluksen Leader Aisaparin rahoituksen avulla.

Evijärven yrittäjien puheenjohtaja (vas.) toivoo Evijärvi-app:in käyttäjiltä palautetta ja ehdotuksia. Kunnaninsinööri Tuomo Saari ja kunnajohtaja Teemu Kejonen ovat iloisia taloudellisesta ja reaaliaikaisesta viestintäkanavasta.

Yhden kuvakkeen alle on koottu mm. paikalliset palvelut, tapahtumat ja majoituspaikat omiin lokeroihinsa. Sovellus tarjoaa myös uutisia, tiedotteita, säätietoja ym. Evijärveltä. Vastaavia sovelluksia ei Suomessa ole ennen pikkukunnissa julkaistu.

MAINOS

Sovelluksen kehitys lähti liikkeelle, kun Alavudelta Evijärvelle muuttanut Kimmo Siukola tutki evijärveläisiä verkkosivustoja tiedonhakijan näkökulmasta. Asioita oli vaikea haravoida, koska ne olivat hajallaan kymmenillä eri sivustoilla.

– Kahdensadan metrin päässä asunnostani oli paljastettu tykki juuri sinä päivänä, kun olin miettinyt, että mitähän sitä tänään tekisin. Facebookista sitten luin Päivi Kultalahden päivityksen hienosta tilaisuudesta!, hankepäällikkö Siukola muisteli harmillista tilannetta.

Nyt tapahtumat löytyvät yhdestä paikasta. Kiinnostavan tempauksen voi näpätä plus-merkistä oman älylaitteen kalenteriin ja matkalla paikan päälle napsauttaa sovelluksesta navigaattorin päälle.
Sovelluksella voidaan singota kuulutuksia, tiedotteita tai varoituksia tarkasti määritellylle GPS-alueelle push-viesteinä. Näin ehkä jopa pelastuu ihmishenkiä.

– Jos joku marjastaja-mummo on hukassa Inan saarella, lähistöllä liikkuville voidaan lähettää asiasta viesti.

Sovelluksen kautta saa myös kaupallisia viestejä.

– Rattaankuvasta ihminen voi määritellä, mitä viestejä haluaa vastaanottaa. Sovelluksesta ei saa tulla ärsyttävä mainoskanava, vaan sellainen, jota ihmiset haluavat oikeasti käyttää.

Kunnan facebook-sivut ovat nyt helposti myös ikäihmisten seurattavissa, sillä niille pääsee sovelluksella ilman kirjautumista.

Evijärven ihme

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi App Store ja Google Play -sovelluskaupoista. Käyttäjiltä toivotaan palautetta ja ehdotuksia. Sovellus elää ja kehittyy ja sinne kootaan lisää hyödyllisiä tietokantoja.

Hankepäällikkö Kimmo Siukola sai kunnan, Aisaparin ja yrittäjät innostumaan Evijärvi-app:ista viime syksynä. Kesäkuussa ELY-keskus myönsi rahoituksen.

– Hanke jatkuu helmikuun loppuun asti. Sovellusta hiotaan ja palautetta otetaan vastaan kuntalaisilta ja eri toimijoilta. Sitten se siirtyy yrittäjien hallinnoimaksi, sanoi Evijärven yrittäjien puheenjohtaja Jani Takamaa.

Kunnanjohtaja Teemu Kejonen kuvaili sovellusta Evijärven ihmeeksi – sillä voidaan välittää tietoa kuntalaisille reaaliaikaisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti.

– Se mahdollistaa monenlaisia notkeita ja nykyaikaisia kokeiluja ja avauksia, Kejonen pohti.
Aisapari ry:n tiedottaja Päivi Kultalahti totesi, että nyt järjestöt voivat välttää laittamasta tapahtumia samoille päiville.

– Sovellus on kuntalaisille osallisuuden ja yhteisöllisyyden kanava, Kultalahti iloitsi.

Anne Savela

MAINOS
Exit mobile version