24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Uurinmäen veljekset myy, huoltaa, maalaa ja korjaa autot Alajärvellä

Korteperällä Alajärvellä varttuneet Uurinmäen veljekset innostuivat mopoista ja autoista jo varhain. Mauri Uurinmäki muistelee, että koska kotoa oli kylille pitkä matka, oli pakko olla jokin kulkuneuvo jolla kulkea.

Niinpä kotona tallissa rassailtiin alkuun mopoja ja sitten autoja ja eipä ihme, että viidestä pojasta kolmesta tuli yrittäjiä autoalalle, kaksi vanhintakin tekivät työuransa autojen kanssa.

MAINOS

Mauri Uurinmäki aloitti jo vuonna 1984 yritystoiminnan toiminimellä Kortekylällä. Ala oli sama kuin tänäänkin, kolarikorjauksia ja maalauksia. Alan yrittäjiä ei Alajärvellä tuolloin pahemmin ollut, Mauri oli varmastikin aivan ensimmäisiä.

Vuonna 1990 siirryttiin keskustan tiloihin, joihin tänä vuonna on tehty laajennus ja uusittu maalaamo huippunykyaikaiseksi.

Kolarikorjaamo työllistä tällä hetkellä Maurin lisäksi hänen poikansa Jessen sekä yhden ulkopuolisen työntekijän. Täyden palvelun kolarikorjaamo palvelee asiakkaita myös vahinkotarkastusten osalta, eli vahingon sattuessa asiakkaan tarvitsee vain tehdä vahinkoilmoitus ja ottaa yhteys kolarikorjaamoon, joka hoitaa loput.

Kolariautoja onkin Maurin käsien läpi kulkenut reilun 30 vuoden aikana useampi tuhat kappaletta ja näiden vuosikymmenten aikana Mauri on nähnyt, miten autot ovat muuttuneet. Nykyautoissa on turvarakennetta sekä -varustetta ja elektroniikkaa on valtavasti. Tämä aiheuttaa kolarikorjaamolle suuret vaatimukset, sillä työ ei todellakaan enää ole vasaran kanssa peltien oikomista.

Myös maalausmateriaalit ovat tänään aivan erilaisia kuin ennen, ja siksipä kolarikorjaamon maalaamollekin on tehty suuria investointeja.

Ari Uurinmäki puolestaan pisti oman yrityksensä, Takuuhuolto Ari Uurinmäen, pystyyn 1992. Arin lisäksi yrityksessä työskentelee yksi työntekijä Eemeli Luoma ja yritys tekee autojen huollot ja vie vaikka katsastukseenkin asiakkaan puolesta. Nissanit ja Volgswagenit ovat Uurinmäen erikoisalaa, mutta samalla tavoin huolto onnistuu muihinkin merkkeihin.

Yrityksestä saa myös uuden renkaat henkilö- ja pakettiautoihin ja tehdään myös nelipyöräsuuntaukset.
Takuuhuolto Ari Uurinmäki muutti hiljattain omistamiinsa tiloihin, jotka vapautuivat Käyttöautolta. Tilat toimivat yrityksen tarpeisiin hyvin, sillä saman katon alla on nyt myös automyynti.

Automyynti tapahtuu niin Maurin kuin Arinkin lukuun, osa myyntiautoista on siis Arin ja osa Maurin. Idea toiminnassa on se, että myynnissä on hyvää, vähänajettua vaihtoautoa. Mittarin lukema on varsin oleellinen, autojen pitää olla sellaisia että niistä on iloa seuraavallekin omistajalle.

Näiden lisäksi Uurinmäkien yrityksistä saa myös hinaus- ja autonvuokrapalvelut ja löytyypä veljeksistä myös taksiautoilija, eli jos itse ei halua ajaa, paikalle voidaan kutsua Taksi Leo Uurinmäki!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät