0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Lappajärven uusi metsäneuvoja Lauri Torppa kannustaa metsänomistajia ottamaan yhteyttä

Lappajärven metsänomistajien palvelukseen on astunut uusi metsäasiantuntija Lauri Torppa. Metsänhoitaja Torppa aloitti työnsä kesäkuussa Vesa Haapasaaren seuraajana.

10Metsänomistaja voi myydä puuta vaivattomasti valtakirjakaupalla yhdistyksen kautta.Lisäksi lappajärveläisiä ja vimpeliläisiä metsänomistajia neuvoo Henna Kivinummi. Vakituista miehitystä Lappajärven konttorilla ei enää ole, kun sekä Torppa että Kivinummi päivystävät Vimpelin konttorilla.

MAINOS

Metsänomistajien yhdistys on viime aikoina lähestynyt jäseniään tekstiviesteillä puukaupoista ja metsänlannoituksesta. Torpan mukaan nyt on ilahduttavasti menekkiä myös kuitupuulle, joten puukauppa on saanut uutta potkua. Äänekosken tehtaan piikkiä kuitupuun hinnalle ja menekille vielä odotellaan.

– Kesällä teemme maalevityksenä ja helikopterilla metsänlannoitusta, joka on taloudellisesti hyvin kannattava toimenpide harvennuksen jälkeen, metsäekonomistin koulutuksen saanut Torppa laskeskelee.

Soittamalla metsäpalaveri

Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin metsänomistajat kuuluvat jäseninä pääosin Metsänhoitoyhdistys Keskipohjaan. Yhdistys palvelee metsänomistajia yli kolmenkymmenen paikallisen metsäasiantuntijan voimin useissa toimipisteissä.

Yhdistyksen palveluksesta poistui keväällä Haapasaaren lisäksi eläkkeelle jäänyt Eeva-Liisa Ylipelkola. Kultaisiin muistoihin on jäänyt se vanha hyvä aika, jolloin Lappajärven toimistolla saattoi tavata kolmekin metsäasiantuntijaa Urpo Purolan ja Matti Saarenpään ollessa toisinaan paikalla Ylipelkolan ohella.

Jotkut metsänomistajat ovat olleet syystäkin huolissaan Evijärven tai Lappajärven toimiston lakkauttamisesta fuusioiden jälkeen. Metsänhoitaja Lauri Torpan mukaan palveluyhteys säilyy. Hän kehottaa metsänomistajia ottamaan yhteyttä soittamalla.

– Lappajärven konttori on yhä käytettävissä palavereihin, joten voimme edelleen sopia tapaamisen toimistolle tai metsänomistajan luo, Torppa kertoo.

Jäsenille perinteistä ja uutta voimaa

Metsänomistajalle yhdistyksen ammattilaiset ovat ”omaa väkeä”, valmiina pitämään aina jäsenen puolta. Jotakin perinteistä toiminnassa on säilynytkin, sillä teräskuntoinen Jaakko Pessinen tekee edelleen metsurintöitä.

Veteliläislähtöisestä 26-vuotiaasta Torpasta Lappajärven metsänomistajat ovat saaneet reippaan ja toimintavalmiin asiantuntijan. Torppa on hionut esiintymis- ja vuorovaikutustaitojaan alan ihmisten kanssa jo opintojensa lopputyövaiheessa.

Metsätieteen pro gradunsa hän teki Metsään.fi –palvelun kehityskohteista ja kokemuksista Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Suunnistusta, lenkkeilyä ja sisäliikuntaa harrastava nuori metsänhoitaja tuo tarpeellista uutta voimaa lappajärveläisten metsänomistajien palvelukseen.

T. Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät