-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Vetelin Poikakuoron jouluinen Suomi 100 -konsertti Kyyjärven kirkossa

Kansainvälisestikin tunnettu Vetelin Poikakuoro pitää konsertin Kyyjärven kirkossa sunnuntaina 3.12. kello 14.

Itsenäisyyspäivän alla kuoron ohjelmassa on isänmaallisia lauluja Suomi100 -teemaan liittyen, mm. Finlandia ja Suomen laulu sekä runsaasti joululauluja. Joululauluista tunnetuimmat ovat Lintujen joululaulu, Jouluyö on hiljainen, Mökit nukkaa lumiset, Jouluyö, juhlayö sekä sopraanopoikien esittämänä Adamin Oi jouluyö ja Caccinin Ave Maria.

MAINOS

Koko kuoron esitysten lisäksi kuullaan myös kuoron miehistä koottua mieskuoroa sekä kitaransoiton opettajan Veikko Siponkosken ohjaamaa kitarayhtyettä.

10-vuotias viulistilupaus Jalo Pulkkinen soittaa viulusoolon.

Kuoro on konsertoinut useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Kuoron 20-vuotis-
juhlavuonna 2005 kuoro piti itsenäisyyspäivän konsertin Rooman suurlähetystön vieraana ja esiintyi samalla matkalla myös paaville ja yli kymmentuhatpäiselle yleisölle Vatikaanin aukiolla. Kiitokseksi paavi kätteli jokaista poikaa.

Vuonna 1998 kuoron mieskuoro voitti Roomassa pidetyn kansainvälisen sakraalimusiikin kilpailun. Kesällä 2015 Vetelin poikakuoro konsertoi Euroopan matkallaan Wienissä, Budapestissä ja Berliinissä.

Kuoro on saanut toimintavuosiensa aikana laulajia myös naapurikunnista. Kaikkiaan yli kolmesataa poikaa on kolmenkymmenenkahden vuoden aikana laulanut Vetelin poikakuorossa.

Kuoroa on sen perustamisesta saakka vuodesta 1985 johtanut dir.cant. Simo Kangas. Kuoronjohtajana Simo Kangasta voisi luonnehtia ennen kaikkea tulkitsijaksi.

Hänen tapansa johtaa ei ole mekaaninen suoritus nuotteihin merkittyjen nyanssimerkintöjen mukaan vaan hän pyrkii tuomaan esille oman tulkintansa kappaleen sisällöstä ja sanomasta.

Vetelin Poikakuoron Mieskuoron kilpaillessa Roomassa 1998, kuoroa kiiteltiin erityisesti juuri tulkinnasta, joka toi tuomariston mielestä kilpailukappaleiden sanoman esille parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi Kyyjärven kunta ja Kyyjärven seurakunta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelmalehtisen hinta on 10 euroa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät