Alajärvellä palkittiin urheilijoita

Alajärven Ankkurit palkitsi nuoria yleisurheilijoitaan.

Alajärven kaupungin urheilujuhlassa jaettiin sunnuntaina kaupungin ja urheiluseuran palkintoja ja stipendejä lähes kahdellesadalle menestyneelle urheilijalle ja valmentajalle.

Vuoden nuoreksi toimijaksi valittiin Venla Hautala. Valintaa perusteltiin hänen sosiaalisuudellaan, avoimuudellaan ja hyväntuulisuudellaan. Lisäksi hän on ollut mukana kansainvälisyystoiminnassa sekä aktiivisesti työskennellyt erilaisissa työpaikoissa ja tapahtumissa, sekä osoittanut aktiivisuuttaan monin muin eri tavoin.

MAINOS
Alajärven Ankkurit palkitsi suuren määrän lentopallojaoston urheilijoita.

Vuoden urheilijaksi valittiin Sami Peltomäki, joka saavutti Kalevan Kisoissa neljännen sijan. Hän on tuonut paljon medianäkyvyyttä hyvillä urheilusuorituksillaan. Vuoden valmentajana puolestaan palkittiin Matti Iivarinen, joka on tehnyt pitkäjänteisesti työtä pesäpallon hyväksi.

Ryhtinuorina palkittiin Eucabeth Kivikangas ja Teemu Tuomela. Eucabeth harrastaa yleisurheilua monipuolisesti ja hänen menestyksensä kuluneella kilpailukaudella on mittava. Teemu on puolestaan pikajuoksija, joka on kehittynyt lajissaan hyvin, ja osallistunut kilpailukaudella SM-kisoihin.

Antti Joensuu toi seuran tervehdyksen juhlaan.

Kunnon kuntalaiseksi valittiin Markku Herrala, joka on omalla esimerkillään ja innokkuudellaan saanut monia nuoria ja aikuisiakin mukaan liikunnan pariin. Esimerkillään hän on innostanut myös muita ihmisiä liikkumaan olemalla mukana kotikylänsä patikkareittien suunnittelussa, tekemisessä ja ylläpitämisessä.

Jouko Etula -kiertopalkinto ja lahjakortti annettiin tänä vuonna niin ikään Eucabeth Kivikankaalle.

Jouko Etula luovutti kiertopalkintonsa nyt kahdeksatta kertaa. Hän perusteli Eucabethin valintaa siten, että tämä on monipuolinen yleisurheilija ja reipas nuorukainen, joka lähtöjään haastavista oloista on saavuttanut omalla ahkeruudellaan ja kannustavan lähipiirin avustaman erinomaisia tuloksia.

Lehtimäen Ampujat valitsi vuoden ampujaksi Suomi100 -hengessä 84-vuotiaan suomen mestarin Martti Haverisen.

Kaupunki ja seurat palkitsivat mittavan joukon urheilijoita. Menestystä on saavutettu SM-kisoissa niin ammunnassa, yleisurheilussa, ratsastuksessa, autourheilussa, suunnistuksessa, hiihdossa, soudussa kuin eri palloilulajeissakin.

Ankkureiden pesäpalloilijoita palkittiin myös lukuisia.

Uintikampanjassa Ui kesäksi kuntoon 2017 palkittiin eniten uintikilometrejä saavuttanut Sirpa Peltokangas ja eniten vesijuoksuminuutteja saavuttanut Saimi Peltokangas.

Alajärven Ankkureiden tervehdyksen juhlaan toi puheenjohtaja Antti Joensuu. Ankkurit on tänä vuonna liikuttanut kuluneena urheiluvuonna yli viittäsataa harrastajaa yli 60 ohjaajan ja valmentajan sekä 200 seuratoimijan voimalla. Lisenssipelaajien määrä oli toistamiseen jo yli 200.

Hän näki Alajärven urheilun ja liikunnan tulevaisuuden valoisana. – Kaupunki ja kuntalaiset haluavat selvästi panostaa urheiluun ja lasten, nuorten ja kaiken ikäisten liikuntaan, hän totesi viitaten jo valmistuneeseen ylipainehalliin ja tulevaan monitoimihalliin.

Juhlassa kuultiin myös Capriccio-kuoron esittämänä kaksi laulua. Liikuntaesityksestä vastasi Alavolin Bellat Finlandia-hymniin sovitetulla esityksellä.

Jaana Koivukoski

Venla Hautala, Sami Peltomäki, Matti Iivarinen, Eucabeth Kivikangas, Teemu Tuomela, Markku Herrala ja Martti Haverinen.

 

 

 

MAINOS
Exit mobile version