0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Joulurauhan julistus kaikille metsän eläimille

Kyyjärven Erämiehet ry:n puheenjohtaja Hannu Korpeinen toivotti kaikki tervetulleeksi erätulille Nurmijoen Eräkartanolle.  Illan ohjelmana oli yhteislaulua, joulurauhan julistus sekä palkitsemiset.

Viime vuosi oli Erämiehillä kaiken kaikkiaan työntäyteistä. Seuralla oli monenlaisia projekteja muun muassa metsänraivaus talkoita ja uuden laavun pystytys. Uusin projekti on ollut päärakennuksen asunnon peruskorjaus. Asunto on nyt valmis ja on vuokrattavissa Erämiehiltä.

MAINOS

Kuluneella metsästyskaudella on ollut Nopolan koulun oppilaita riistakurssilla. Oppilaiden mukana metsästysviikonlopuissa on ollut luokanopettaja Jarno Simpanen.

Erämiehillä on ollut vieraita Itävallasta asti. Vasta vierailujakin on tehty ja siitä puheenjohtajan hatussa muistona murmelin hampaat.

Puheenjohtaja kiittää puheenvuorossaan kaikkia lahjoittajia, talkoolaisia sekä muita mukana olleita, jotka ovat tukeneet tai myötävaikuttaneet jollain tavalla näissä edellä mainituissa projekteissa. HET-teatterille myös erityiskiitokset hyvästä yhteistyöstä.

Vuoden erämieheksi nimettiin Seppo Ruuska.

Kyyjärven Erämiehet julkistivat vuoden 2017 erämieheksi pitkäaikaisen jäsenen Seppo Ruuskan. Tästä merkkinä Sepolle luovutettiin kello. Perusteluina mainittiin, että Seppo on ollut aktiivinen toimija monella tapaa yhdistyksessä.

Lisäksi palkittiin kaksi ahkeraa talkoolaista Antti Huhtala sekä Pentti Autio. Heidän pyyteettömän uurastuksen tuloksena niin laavu kuin asuntokin ovat nyt valmiita.

Kirkkoherra Tarja Sulkala kertoi puheenvuorossaan, että joulurauhan julistus on ollut Suomessa aina 1300 – luvulta saakka osa joulunviettoa. Myös vanhaa hyvää riistakulttuuria on, että kaikille metsän eläimille koittaa joulurauha pyhien ajaksi.

Näillä saatesanoilla kirkkoherra julisti joulurauhan kaikille metsän eläimille. Laulettiin yhteislauluna: Maa on niin kaunis.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät