0.7 C
Alajärvi
lauantai 27.4.2024
MAINOS

Paikalliselokuvaa harrastajavoimin – Muistoseurat tulossa ensi-iltaan

Järvilakeuden kansalaisopiston tuottama Muistoseurat -elokuva on toteutettu kokonaisuudessaan paikallisin voimin: rooleissa ovat alueen harrastajanäyttelijät, käsikirjoituksen on tehnyt opiston rehtorina toimiva kirjailija Leea Keto ja elokuvan ohjaaja on lappajärveläinen Katja Kujala.

Kuvauksesta ja leikkauksesta on vastannut Lapualla asuva Pekka Pohjoispää ja musiikin on tehnyt kauhavalainen Esa Rintamäki. Kuvausavustajana ja valokuvaajana on toiminut Jarmo Vainionpää.

MAINOS

Elokuvan toteuttaminen on vaatinut myös useita eri yhteistyökumppaneita – esimerkiksi elokuvan auto ”Ransu” saatiin kuvausviikon ajaksi lainaksi paikalliselta poikaporukalta. Elokuvassa on ollut lisäksi mukana avustajia. Ensi-ilta on 29.12.

Elokuva sijoittuu juhannukseen 2009, jolloin Kauhavalla on juuri toteutettu kuntaliitos. Antero on kuollut hiukan epäselvissä olosuhteissa edellisenä vuotena venetsialaisten aikaan.

Koska Anteron haaveena oli aina ollut mennä Kauhavan juhannusjuhlille limusiinilla, Pena ja Kale päättävät toteuttaa unelman jälkijättöisesti.

Auton laadusta on tosin hiukan jouduttu tinkimään. Matkaan tulee kuitenkin mutkia heti alkumetreillä, kun mukaan tulee muitakin kyydittäviä, muun muassa muistoseuroihin tulossa oleva runoilija Torsti.

Rooleissa nähdään Tuija Ahola, Teemu Hakala, Eero Kankaansyrjä, Maaria Koivula-Talkkari, Mari-Elina Kottari, Jarmo Kumpula, Tuula Kuoppala, Jouko Mäkinen, Raimo Peltola, Elias Vainionpää, Seppo Väkeväinen ja Helmi-koira.

Ohjauksesta vastaa Katja Kujala, käsikirjoituksesta Leea Keto, kuvaus ja leikkaus Pekka Pohjoispää, tuotanto Järvilakeuden kansalaisopisto ja musiikki Esa Rintamäki.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät