25 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Ehkäise pelokkaan koiran karkaaminen vuoden vaihtuessa

Monet koirat pelkäävät uudenvuoden ilotulitteita ja niiden hajua sekä kovaa ääntä ja välkkyviä valoja. Kaikkien kannalta onkin tärkeää, että ilotulitteita ammutaan vain sallittuna aikana uudenvuodenyönä eli kello 18–02.

Koira on hyvä ulkoiluttaa hyvissä ajoin ennen paukkeen alkamista. Pelkäävää koiraa helpottaa omistajan normaali käyttäytyminen. Sisällä koiralle voi keksiä sille mielekästä tekemistä ja ulkoa kuuluvia ääniä peittää vaikkapa television taustahälyllä.

MAINOS

Mikäli koiran tiedetään kärsivän voimakkaista pelko-oireista, on asiasta hyvä keskustella etukäteen oman eläinlääkärin kanssa. Vaikka koira ei pelkäisikään ilotulitteita, sen ei ole hyvä olla mukana katsomassa niitä. Koirat reagoivat äänen ja valojen lisäksi myös ruudin hajuun, joten on hyvä välttää tilanteita, joissa koira saattaisi säikähtää kaikkien näiden yhdistelmää.

Lähipäivinä ja uudenvuodenaattona kannattaa kiinnittää huomiota koiran ulkoilujen yhteydessä siihen, ettei se pääse karkaamaan. Pelokas koira voi yrittää karkuun myös raollaan olevasta ovesta. Mikäli koira kuitenkin pääsee karkuun, kannattaa noudattaa Etsijäkoiraliiton tapauskohtaisia neuvoja ja jakaa katoamisilmoitus mahdollisimman laajasti. Kannattaa ottaa talteen koiran hajua siltä varalta, että etsijäkoiran apua tarvitaan. Tämä on tärkeää etenkin talouksissa, joissa on useampi koira, sillä leluissa ja koiran tavaroissa on useaa hajua sekaisin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät