12.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Lojuuko loskassa vaara?

Pihan kosteat olosuhteet lisäävät sähköiskun vaaraa etenkin, jos auton lämmittämiseen käytetään vaurioitunutta tai sisäkäyttöön tarkoitettua jatkojohtoa, muistuttaa sähköistysalan yhteinen Löydä sähkömies -palvelu.

Paras keino varmistaa oma ja muiden pihalla liikkuvien turvallisuus on asennuttaa sähköistyksen ammattilaisella auton lämmitykseen tarkoitettu, maadoituksin ja ajastimin varustettu pistorasia. Työn voi tehdä myös talvisaikaan.

Liian usein näkee loskassa lojuvan jatkojohdon, joka on pahimmillaan jäänyt jännitteelliseksi auton lähdettyä. Johto tuleekin lämmityksen loppuessa irrottaa pistorasiasta ja kotelon kansi lukita, jotta lapset ja lemmikit – tai muut pihapiirissä liikkuvat eläimet – eivät pääse siihen käsiksi.

MAINOS

Erityisesti sisälämmitintä käytettäessä johto kuormittuu ja jopa kuumenee. Siksi kannattaa aika ajoin tarkastaa, että pistotulpan päät ovat suorat eikä osissa ole tummumia tai sulamisen merkkejä. Kaapelin on oltava ehjä ja molempien päiden puhtaita.
Muutkin pihan ulkojatkojohdot tulee aina käytön jälkeen irrottaa pistorasiasta. Normaalikäytössä ja olosuhteissa vaara on pieni, mutta loskakeli ja mahdolliset vialliset johdot ovat tekevät ne erityisen vaarallisiksi. Toimivuus ja turvallisuus on helppo varmistaa kutsumalla paikalle ammattitaitoinen sähkömies.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät