MAINOS

Sairaanhoitajaopiskelijat aloittivat Alajärvellä

Syksyn yhteishaussa mukana ollut Alajärvellä alkava sairaanhoitajakoulutus sai suuren suosion.

Ensisijaisia hakijoita koulutukseen oli 174 ja kaikkiaan hakijoita tähän ryhmään 295. Valintakokeiden jälkeen ryhmään valikoitui 32 opiskelijaa, jotka aloittivat opiskelunsa viikolla 2.

MAINOS
Fanni Piirilä on motivoitunut tuleviin sairaanhoitajaopintoihin.

Alajärven sairaanhoitajakoulutukseen oli hakijoita yli maakuntarajojen. Alajärveltä kahdeksan, Vimpelistä neljä, Lappajärveltä neljä, Kauhavalta yhdeksän, Halsualta yksi, Karstulasta yksi, Lapualta yksi, Alavudelta yksi, Seinäjoelta yksi, Kyyjärveltä yksi sekä Saarijärveltä yksi.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen oli mukana aloitustilaisuudessa ja toivotti onnea uusille opiskelijoille. Koulutusalan saaminen Alajärvelle on ollut useamman vuoden projekti, joka nyt on täyttynyt.

Seinäjoen AMK Sosiaali- ja Terveysala vastaa tästä koulutuksesta, mutta käytännön järjestelyistä Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulu.

– Koulutusaika on haastavaa ja ajoittain rankaakin. Ottakaa koko perhe mukaan projektiin ja uskotte itseenne, kannustaa kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Peruspalvelujohtaja Tanja Penninkangas valottaa puheenvuorossaan työtilanteesta sosiaali- ja terveydenhuollon alalla ja vakuutti, että töitä tulee olemaan. Koulutetuista sairaanhoitajista tulee olemaan kova kilpailu työmarkkinoilla. Koulutus tuo sairaanhoitajille vahvaa osaamista. Tuodaan se esille, että olemme asiakkaita varten.

SEAMK sairaanhoitajien koulutuspäällikkö Raija Palon tervehdyssanat johdattivat sairaanhoitajan opintoihin ja opiskelun kulmakiviin. Niitä ovat muun muassa: osaamisen kehittyminen, ammatillinen yhteistyö ja vuorovaikutustaidot, ammattieettinen toiminta, terveyden ja toimintakyvyn edistäminen.

Lisäksi johtamisopintoja, yhteiskuntatietoutta kartutetaan koulutuksen aikana. Nykyajan koulutuksessa korostuvat myös teknologia ja digitalisaatio. Simulaatio opiskelu on myös tätä päivää, joka mahdollistaa turvallisen keinon opiskella.

Sairaanhoitaja koulutuksen menetelmät perustuvat tutkittuun tietoon. Tämän lisäksi opiskelijan hiljainen tieto tulee kehittymään kokemuksen myötä. Koulutuspäällikkö Raija Palon sanoin: ottaa paljon, mutta antaa monin verroin takaisin.

Kolmen ja puolen vuoden koulutuksen aikana tehdään projekti tehtäviä työelämään peilaten työelämän edustajien kanssa sekä työharjoittelu tulee olemaan tärkeässä osassa koulutusta.

Tanja Kyrönlahti

MAINOS
Exit mobile version