-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Päätöserä hyydytti Vedon

Vimpelin Vedon Korisliiga-naiset taistelivat kolme erää sarjan kestomenestyjiin kuuluvan, viime kaudella hopealle jääneen Lappeenrannan Catzin kanssa. Lauantaisen sarjataiston käännekohdaksi nousi päätöserä, jossa vierasjoukkueen onnistui laittaa yksi lisävaihde silmään ja tehdä 30 pistettä. Päätössummerin jälkeen tulostaululla komeilivat numerot 54–72. Erät kirjattiin lukemin 12–15, 15–13, 14–14, 13–30. Catz vei levypallot 32–45.

Kotijoukkueen parhaana palkittu Noora Järvikangas (12/10) totesi ottelun jälkeen, että Vedottaret olivat ottelun alkuhetkillä hieman jähmeitä. Uransa ensimmäisen tupla-tuplan naisten pääsarjatasolla tilastoinut joukkueen kapteeni muistutti Catzin osaavan tehdä fiksuja valintoja tiukoissa paikoissa.
– Jos itse ei tee fiksuja valintoja Catzia vastaan, käy tällä tavalla.

MAINOS

Vedon puolustus toimi hyvin kolmannen jakson lopuille hyvin, mutta moni heitto lähti huonoista syötöistä. Tällä kerralla kotijoukkueelta ei nähty sarjatulta kolmen pisteen heitoissa.

Veto-luotsi Jukka-Pekka Kujala harmitteli, ettei Veto pystynyt nostamaan pelitempoa, kuten suunnitelma oli. Hänen mukaansa pienet yksittäiset tekijät ratkaisevat tiukat ottelut.

Vedon parhaat pisteidentekijät olivat Jennifer Mathurin (17/4) ja Pachis Roberts (17/9). Catzin parhaana palkittiin 19 pistettä heittänyt Natalie Day. Vieraiden kapteeni Aleighsa Welch heitti 26 pistettä ja otti 13 levypalloa. Veto matkaa ensi keskiviikkona Kouvottarien vieraaksi Kouvolaan. Ensi lauantaina kotisalin parketille saapuu HBA, joka tunnetaan kovaa juoksevana joukkueena.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät