-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kärkkäinen Vimpelin johtoon

Vimpelin kunnanvaltuusto valitsi maanantai-iltana uudeksi kunnanjohtajaksi kauppatieteen maisteri Timo Kärkkäisen.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Kärkkäinen sai suljetussa lippuäänestyksessä 13 ääntä. Hänen vastaehdokkaakseen nousi tuotantotalouden insinööri (amk) Juha Liukkonen, joka sai taakseen kahdeksan ääntä.

MAINOS

Muut virkavaalissa mukana olleet eli muut määräaikaan mennessä virkaa hakeneet eivät saaneet ääniä.

Kunnanhallitus ei ollut myöskään tehnyt omaa esitystään kunnanjohtajaksi valittavasta henkilöstä vaan hallitus esitti, että valtuusto suorittaa virkavaalin ja valitsee eniten ääniä saaneen henkilön uudeksi kunnanjohtajaksi 1.3. alkaen tai sopimuksen mukaan.

Hallitus oli esittänyt valtuustolle myös, että se valtuuttaa kunnanhallituksen valmistelemaan valitun kunnanjohtajan kanssa tehtävää johtajasopimusta, joka tulee erikseen kunnan osalta valtuuston hyväksyttäväksi.

Kärkkäinen on toiminut vuodesta 2013 lähtien Raahen aikuiskoulutuskeskuksen rehtorina ja toimitusjohtajana.

Sekä Kärkkäinen että Liukkonen olivat vahvoja ehdokkaita kunnanjohtajan virkaan, sillä kunnanhallitus oli päättänyt tammikuun alussa lähettää heidät soveltuvuustestiin.

Kunnanjohtajan valintaa valmistellut toimikunta päätti soveltuvuustestien tulosten ja tulkinnan perusteella kutsua kaksikon uudelleen haastateltavaksi. Haastattelut pidettiin viime perjantaina ja niissä oli mukana myös kunnanvaltuusto.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät