1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Lappajärven nappulahiihdoissa tuloksella ei merkitystä

– Minä kaaduin kerran, sanoo yksi.

– Minä kaaduin kahdesti ja sukset meni ristiin, hihkaisee toinen.

MAINOS

Sisarukset kertaavat pirteinä hiihtokokemustaan Lappajärvellä lauantaina. Kaikilla hiihtäjillä on iloiset ilmeet, pehmeään lumeen kaatuneillakin. Kisan jälkeen on tarjolla limsaa. Jokainen saa palkinnoksi mitalin ja makeisia.

Palkinnonjako suoritetaan ilmoittautumisjärjestyksessä eikä lapsia aseteta paremmuusjärjestykseen. Neljän asteen pakkanen ja viileä etelätuulikaan ei nuoria reippailijoita haittaa.

Kaikki ovat voittajia reippaan hiihtokisan jälkeen!

Lappajärven Veikkojen talven neljännet hiihdot sujuivat rennosti Nissin stadionilla. Kuusitoista hiihtäjää, tasa-arvoisesti kahdeksan tyttöä ja poikaa, kiersi stadionille tehtyä latua vapaalla tyylillä.

Pisimmän matkan (2.2 km) hiihti Jenna Niemelä, jonka meno ei hyytynyt edes neljännellä kierroksella. Lappajärven kunnan moottorikelkkamies oli ajanut ladut luistavaan kuntoon.

Nuorin osanottaja oli vasta parivuotias, mutta hänelläkin olivat jo omat monot, sukset ja sauvat.

Monessa perheessä on kantapään kautta opittu, ettei remmisiteisiä kannata hankkia ensisuksiksi, koska ne irtoavat jatkuvasti. Silti muihin lajeihin verrattuna maastohiihdossa pääsee halvalla ja ”vähällä alkuun”, jos lumitalvia riittää.

Kraatterihiihto Kärnän ympäri maaliskuussa

Veikkojen hiihto- ja soutujaoston puuhamiehet Matti Etelämäki, Arvi Kangastie ja Tapani Viitala ovat tyytyväisiä kasvaneeseen kisailijamäärään. Hyvät hiihtokelit ja talviolympialaiset innostavat lapsia ladulle.

Kangastie kertoo, että seuraavat hiihtokisat pidetään jälleen kahden viikon kuluttua lauantaina kello 15 samassa paikassa. Seuran mestaruushiihdot järjestettäneen Hernesniemen laduilla maaliskuussa. Tulevan voitelukoulutuksen aika ja paikka ilmoitetaan Veikkojen palstalla.

Jaoston puheenjohtaja ja tuore sisäsoudun SM-pronssimitalisti Matti Etelämäki kannustaa nuoria liikkumaan monipuolisesti ulkoilmassa. Liikkuville nuorille on ilo järjestää kilpailuja. Lappajärven kuntoneliöön kuuluva Kraatterihiihto sivakoidaan tänä talvena Kärnän saaren ympäri maaliskuun kymmenentenä puoliltapäivin. Lähtö tapahtuu tutusti Kalasatamasta Salmensillan kupeesta.

– Ainakin kahden hiihtolomaviikon aikana pidämme latua auki Kärnän ympäri, Etelämäki tiedottaa. Itsekin 1700 km viime vuonna hiihtänyt Etelämäki odottaa paljon suksittelijoita Lappajärven jäälle.

Kuntoilijalle noin kahdenkymmenen kilometrin laturetki on sopiva haaste. Kun ottaa eväät mukaan ja lähtee maltillisella vauhdilla, niin retkeilymielessä Kärnän pystyy kiertämään jokainen terve sunnuntaihiihtelijä.

Tulokset:
Tytöt 3-v. 1. Iida Lintu 4.25 2. Kaisla Kankaanpää 7.09. Tytöt 6-v. 1. Sanjaana Kankaanpää 5.00. Tytöt 7-v. 1. Ella Savola 4.05 2. Enni Kangastie 4.32. Tytöt 9-v. 1. Iisa-Elina Myllymäki 5.33 . Tytöt 10-v. 1. Mai Kankaanpää 5.18. Tytöt 14-v. 1. Jenna Niemelä 13.16.
Pojat 5-v. 1. Akseli Kultti 5.50. Pojat 6-v. 1. Lenni Lintu 4.24 2. Miska Kautiainen 5.23. Pojat 7-v. 1. Julius Kultti 5.23. Pojat 8-v (500m) 1. Jesse Osmonen 5.42 2. Atte Kautiainen 6.00. Pojat 8-v (600m) 1. Petrus Kankaanpää 4.53. Pojat 10-v 1. Jaakko Tyynelä 4.24.

T.Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät